Overwinning voor DOS Kampen op Noordenveld

KAMPEN – Op een winderige, zomerse zaterdagmiddag vond de wedstrijd KV DOS Kampen/ Unique Waterontharders tegen Noordenveld plaats. Voor Noordenveld een wedstrijd die vrijuit gespeeld kon worden, door de degradatie die vorige week plaatsvond. DOS was vastberaden deze wedstrijd binnen te slepen en dit eindigde in een eindstand van 21-17.

De wind was van invloed op de tactiek van beide ploegen. DOS kwam goed uit de startblokken. Zo werd de aanval slim neergezet aan de windkant, waardoor afstandsschoten goed benut werden. Door lengte-overwicht kon Noordenveld herhalen en bleven zij bij tot 8-5. Daarna kon DOS uitbreiden naar 13-8 voor rust.

De scherpe schutters werden gezocht, waardoor DOS kon uitlopen na de rust. Door pech in de afronding en slechte passes had Noordenveld geen antwoord op de gedreven ploeg uit Kampen. In de laatste minuten wist Noordenveld nog vijf doelpunten te scoren door vermoeidheid bij DOS, maar dit mocht niet baten. De wedstrijd werd met een score van 21-17 afgefloten door goed fluitende scheidsrechter J. Abma.

Koploper OKO/BIES wist met 14-13 te winnen van ZKC die gedeeld 2e staan met DOS. OKO/BIES staat nu met 4 punten los en kan het kampioenschap bijna niet meer uit handen geven. DOS maakt zich klaar voor de eerstvolgende wedstrijd tegen ZKC voor plek 2 in de competitie.

Doelpunten: Iris 7x, Wichard 6x, Matthijs 4x, Emma 1x, Daniel 1x, Daan 1x

Verslag: Sandra Klos