P/D voor DOS Kampen een feit na attractieve wedstrijd tegen Hulzense Boys

Voorafgaande aan de wedstrijd werd het publiek verwelkomd met een fraaie vuurwerkshow. Een beloning voor het eerste elftal omdat ze zich vorige week veilig hadden gespeeld.
Ook de match zelf verveelde geen minuut. Beide teams trakteerden de toeschouwers op een zeer open en vermakelijke pot voetbal. Helaas verloor DOS in de laatste minuut waar een gelijkspel zeker terecht was geweest. En als klap op de vuurpijl haalde Hulzense Boys daarmee de 3e periode binnen.

DOS kwam goed uit de startblokken en creëerde in de eerste tien minuten al drie mogelijkheden. Hulzense Boys liet zich ook niet onbetuigd. Kevin Dijkstra moest zich helemaal strekken om een kopbal van Devin Poorterman uit de hoek te tikken. In de 11e minuut kwam DOS op voorsprong. Een slim genomen vrije bal stond aan de basis van het doelpunt. De bal kwam bij Allan Bakker terecht die snel de zestien in dribbelde en zijn tegenstander binnendoor uitschakelde en met een uithaal in de korte hoek doelman Patrick Loohuis verraste. Nog geen minuut later kreeg Allan de volgende kans. Na goed voorbereidend werk van Ayoub Lakhloufi probeerde Allan met een lob de bal over Loohuis heen te werken, maar de bal was net te laag. Een paar minuten later was er een goede kans voor Sander Kamphuis, maar zijn schot ging voorlangs. Nog binnen 20 minuten stond het scorebord op 0-2. Een prachtige diepe bal van Job ter Burg werd in het achterveld van Hulzense Boys verkeerd ingeschat, waardoor Allan de bal eenvoudig in het lege doel kon schieten.

Ook na de tweede treffer bleef het een open wedstrijd met kansen over en weer. Zo kopte Menno Kamphuis de bal net naast het doel van Kevin. In de 25e minuut had Ayoub DOS na een schitterende aanval op 0-3 moeten zetten, maar hij schoot de bal tegen de paal. Enkele minuten later moest Kevin weer redding brengen na een knappe kopbal van Lars Bove. In de laatste fase voor rust kreeg DOS nog goede mogelijkheden via Allan (bal krult net naast het doel), Robin Mulder (een vlammend schot op de vuisten van Loohuis) en Klaas Jan Mulder (schot ternauwernood geblokt). Hulzense Boys was gevaarlijk nadat Casper van der Veen tussen twee man door in de zestien zich in kansrijke positie had gebracht. Zijn uithaal werd op het nippertje geblokt door Job.

Trainer Erik Zandstra zag zich genoodzaakt om in de rust een dubbele wissel toe te passen. En dat had al snel effect. Binnen een kwartier stond de thuisploeg op 3-2. DOS werd compleet overrompeld in deze fase. De eerste treffer werd na een vrije bal bij de tweede paal binnen gekopt door Fabian te Kolste. In de 50e minuut schoot invaller Kevin Ruiterkamp de bal cross snoeihard vanaf rand zestien tegen de touwen. In de 56e minuut drong Ayoub het vijandelijk strafschopgebied binnen. Hij liep alleen af op Loohuis en had DOS weer op voorsprong moeten schieten. Maar het schot werd door de doelman gepareerd en in de snelle tegenstoot wist Menno Kamphuis vanuit een voorzet wel te scoren. In de minuten daarna hield Kevin DOS in de wedstrijd door een paar goede reddingen te verrichten. Maar ook DOS bleef op zoek naar de gelijkmaker. In de 63e minuut was Jochem van Putten dichtbij een goal. In een counter snelde hij alleen op Loohuis af. De doelman had geluk dat de bal onder zijn lichaam bleef plakken. In de daaropvolgende minuut kreeg een verdediger van Hulzense Boys de bal in de zestien meter de bal tegen zijn arm aan die niet langs zijn lichaam hing. Arbiter J. Schoonhoven kon niet anders dan hiervoor een strafschop toekennen. Dit buitenkansje werd door Allan benut. Hij schoot de bal onberispelijk laag in de rechterhoek binnen.

Beide teams gingen vol voor de winst en kregen daar ook alle gelegenheid voor. Kansen te over, maar in de 89e minuut stond het nog steeds 3-3. In de 90e minuut was DOS in de aanval en had het veel mensen voor de goal. Balverlies zorgde er voor dat Hulzense Boys nog eenmaal naar voren kon en dat deed het dan ook. Menno Kamphuis snelde over rechts de zestien meter binnen en hij zag Sander Kamphuis helemaal vrijstaan voor het doel. Een makkelijke intikker bezorgde Hulzense Boys niet alleen de zege, maar ook de 3e periode.

DOS kan zich opmaken voor een lastige P/D reeks. In de eerste wedstrijd op zaterdag 3 juni moet het thuis zien af te rekenen met Nieuwleusen. Mochten de geelzwarten hierin slagen dan wacht DOS ’37 (uit) of IJVV (thuis).

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Lucky Akot (74e Toine Mulder), Robin Mulder, Rick Diender, Nick Hendriks (74e Ricardo Oostra), Ayoub Lakhloufi (66e Matthijs de Blok), Klaas Jan Mulder, Jochem van Putten (81e Marc ter Steeg), Allan Bakker.

Door: Jan de Vries