Dalfsenaar (26) ernstig gewond op A28 na zwaar ongeval op IJsselbrug

Op de IJsselbrug van de A28 is dinsdag een 26-jarige man uit Dalfsen gewond geraakt. Hij botste met een kleine bakwagen achterop een vrachtwagencombinatie. De Dalfsenaar moest door de brandweer uit zijn cabine worden gehaald. Een traumahelikopter uit Groningen landde op de snelweg.

Omstreeks 10.15 uur reed een auto met caravan over de rechterbaan van de A28 richting het knooppunt Hattemerbroek. Op de IJsselbrug ontdekte de automobilist dat hij iets was verloren, vermoedelijk een spiegel. Hij minderde vaart en zou uiteindelijk zijn gestopt. Een vrachtwagen die erachter reed, minderde ook vaart.

De Dalfsenaar heeft dit waarschijnlijk te laat bemerkt en boorde zijn bakwagen in de achterkant van de oplegger. De brandweer van Zwolle kwam eraan te pas om de bestuurder uit het wrak te halen. De ernstig gewonde bestuurder is per ambulance naar het Isala ziekenhuis gebracht.

De IJsselbrug heeft geen vluchtstrook, de rijbaan bestaat daar uit vier rijstroken. Door het ongeval ontstonden lange files op de A28 en op doorgaande wegen in Zwolle. Vanwege het politieonderzoek bleven twee rijstroken van de A28 tot in de middag afgesloten. 

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met 1Zwolle. Samen met 1Zwolle, RTV Hattem en zwartewaterfm vormen wij streekomroep RTV1IJsseldelta.