Informatieavond over opleidingen in het groen bij Zone.college 

Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’, een avond voor iedereen die na de zomer een mbo-opleiding of een branche-opleiding wil volgen in de groene sector. Docenten en studieadviseurs geven meer informatie over de opleidingsmogelijkheden.

De avond is ook interessant voor jongeren en volwassenen die erover denken om leren en werken te combineren. De meeste mbo-opleidingen in Zwolle zijn in deeltijd te volgen. Dat is leren en werken tegelijkertijd. Zo zijn er bijvoorbeeld de opleidingen Paardensport, Teelt & technologie, Green design en Geo, data & design.

“We hebben diverse opleidingstrajecten waarbij werken en leren tegelijkertijd het uitgangspunt is. Zo zijn er BBL-opleidingen, branche-opleidingen, Switch-trajecten en cursussen,” zegt Herbert de Witte, accountmanager bij Zone.college. “Leren en werken tegelijkertijd is voor veel mensen een goede optie. Niet alleen financieel, omdat je bij veel opleidingstrajecten een betaalde baan en dus inkomen hebt. Maar ook omdat je de kennis en vaardigheden die je tijdens het traject leert, vaak direct in de praktijk kunt toepassen. Voor iedereen die beter leert door te doen dus een pluspunt.”

Omscholen naar groene baan
De avond vindt plaats op dinsdagavond 20 juni bij Zone.college aan de Koggelaan 7 in Zwolle. Ook is er dan een presentatie over de branche-opleiding Aankomend Hovenier VHG. Deze praktijkgerichte avondopleiding is ideaal voor mensen die zich willen laten omscholen.

Bezoek zone.college om je aan te melden. Daar is ook meer informatie te vinden over de opleidingen en het programma van 20 juni.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met 1Zwolle. Samen met 1ZwolleRTV Hattem en zwartewaterfm vormen wij streekomroep RTV1IJsseldelta.