Waterschap start droogte liveblog

Het is de afgelopen jaar een ‘hot’ onderwerp, de droogte. Ondanks het natte voor jaar loopt het neerslagtekort in rap tempo op de afgelopen weken. Het waterschap Drents Overijsselse Delta is om deze reden een liveblog gestart. In het blog word updates over de droogte.

Het is droog in Nederland, ook in ons gebied. In dit liveblog houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in ons werkgebied. Hoe vaak we dat doen is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, zoals temperatuur, neerslag, wind en verdamping. Ook de vraag naar water, bijvoorbeeld voor het beregenen van gewassen, en de mogelijkheden voor het aanvoeren van water zijn van invloed.” Aldus het waterschap op het nieuwe liveblog.

Het liveblog is te bereiken via deze link: https://www.wdodelta.nl/liveblog-droogte-2023