Kampenion sneuvelt in halve finale Bekercompetitie

Op de foto: Jomar Schilder, Inessa Yermolova, Gerard Palland en Jan Ringenier.
Foto: © Jos Reuvekamp (met dank aan Blauw-Wit).

Kampenion 2, een speciaal voor de Bekercompetitie samengesteld team, heeft het uitstekend gedaan. De zegereeks achtereenvolgens in de poule, achtste finale en kwartfinale werd afgelopen vrijdag pas onderbroken in de halve finale. Die vond plaats in Almelo, bij Blauw-Wit, de vereniging die de Bekercompetitie organiseert. Tegenstander was Wezep 1.

Het werd een kansloze nederlaag tegen een veel sterkere tegenstander. Vanaf het begin liepen de Kampenaren achter de feiten aan en die feiten logen er niet om. Slechts een paar puntjes wisten de Kampenaren te bemachtigen. Annerieke Plette, Julian Plette, Jeroen Rotman en Eljakim Doorneweerd van Wezep waren veel te sterk: 10 – 2.

Namens Kampenion 2 traden ditmaal aan Inessa Yermolova, Gerard Palland, Jomar Schilder en Jan Ringenier. Gerard Palland redde de spreekwoordelijke eer tegen Eljakim Doorneweerd en hij won samen met Inessa Yermolova ook het dubbel tegen Eljakim Doorneweerd en Julian Plette.

Ondanks het grote krachtsverschil had het viertal van Kampenion een leuke avond met de goede buren uit Wezep. Kampenion 2 verlaat met opgeheven hoofd het Bekertoernooi. Niet op basis van het vertoonde in de halve finale van vrijdagavond, maar op basis van dat zij die halve finale gehaald hebben. Wie had dat eind april kunnen denken.

Wezep 1 treedt in de finale aan tegen Trias 2 dat als eerste in de poule van Kampenion 2 eindigde. Dat toont aan dat die poule bepaald niet zwak was. Die leverde namelijk twee halve finalisten en een finalist.

Kampenion 2 werd zo derde in het Bekertoernooi, waaraan maar liefst 35 teams meededen. De vier spelers kregen na afloop van de halve finale een medaille. En die was ook bestemd voor de teamleden die in eerdere wedstrijden opgesteld waren: Alice Ringenier, Henny Boxman, Martijn Haanappel, Jan de Vries, Zafer Zenginer en Gerard Wessels.

Dat de competities achter de rug zijn, betekent niet dat de zaal van Kampenion op slot gaat. Elke week is er nog steeds de inloopmiddag voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dinsdag tussen 3 en 5 slaan zij hun balletje; ook anderen (jong en oud) zijn dan welkom om mee te spelen.

Verder is een flink aantal spelers nog in training, onder andere voor de Open Kampioenschappen van Avereest op 2 september. Daar doet Kampenion mee met tien spelers, jeugd en senioren. In de gezellige zaal van Kampenion is dus ook in de zomer nog veel activiteit.