Thomas Beelen vertrekt naar Feijenoord, Anouar El Azzouzi tekent bij PEC Zwolle

Thomas Beelen (22) maakt per direct de overstap naar Feyenoord en Anouar El Azzouzi komt PEC Zwolle versterken. De 22-jarige verdediger verlaat FC Dordrecht en tekent voor drie seizoenen in Zwolle, met een optie voor nog een jaar.

Beelen, afkomstig uit de PEC Zwolle Voetbalacademie, had lange tijd geen uitzicht op aansluiting bij het eerste elftal, maar door de komst van de inmiddels vertrokken Dick Schreuder kreeg Beelen die mogelijkheid wel. In de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk maakte de mandekker, toen nog als middenvelder, zijn debuut. Zijn zeer verdienstelijke basisdebuut volgde in de laatste wedstrijd van dat seizoen thuis tegen PSV.

In het daaropvolgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werd Beelen centraal achterin geposteerd en dat bleek een gouden greep. Beelen kwam, ondanks een blessure, tot 30 optredens waarin hij ook eenmaal scoorde en vier assists afleverde.

“Thomas heeft zich sinds zijn debuut in nog geen anderhalf jaar tijd enorm ontwikkeld. Op zijn positie centraal achterin onderscheidde hij zich direct en was hij zowel verdedigend als opbouwend ijzersterk. Het was niet voor niets dat we tussentijds besloten zijn contract open te breken en te verlengen,” vertelt technisch directeur Marcel Boudesteyn. “Dat de topclubs uit de eredivisie voor hem in de rij stonden de afgelopen weken is een compliment naar de staf van vorig seizoen en natuurlijk naar Thomas zelf. Voor hem breekt nu een nieuw hoofdstuk aan op een nog hoger niveau.”

Thomas Beelen vervolgt: “Toen ik vlak na de degradatie in de laatste wedstrijd van het seizoen mijn basisdebuut maakte, had ik niet durven dromen dat ik nu deze stap zou maken. Het afgelopen jaar was fantastisch en ontzettend leerzaam. De trainers, mijn medespelers en natuurlijk de supporters hebben mij zoveel gebracht. Ik ben iedereen bij PEC Zwolle dankbaar voor de prachtige jaren die ik hier heb meegemaakt in de voetbalacademie en later bij het eerste elftal. Heel veel succes dit seizoen en hopelijk tot snel!”

Anouar El Azzouzi

De centrale verdediger, die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan, genoot zijn opleiding bij Vitesse, maar maakte in het voorbije seizoen indruk bij FC Dordrecht, waar hij meerdere keren werd bekeken door scouts van PEC Zwolle.

Marcel Boudesteyn over de nieuwe aanwinst: “Anouar is een talentvolle verdediger die tevens opbouwend sterk is. Daarnaast stond hij afgelopen seizoen in de top drie van spelers onder de 23 jaar met de meeste balveroveringen. Wij denken dat Anouar bij PEC Zwolle een volgende stap kan zetten in zijn ontwikkeling en hiermee bouwt aan de toekomst van PEC Zwolle.”

“Ik ben heel blij dat PEC Zwolle mij heeft aangetrokken. Het doet me goed dat ik vorig seizoen ben opgevallen bij meerdere clubs en dat deze club zo’n duidelijk plan met me heeft,” zegt El Azzouzi.” Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ik nog beter kan worden en dat daarvoor Zwolle de perfecte omgeving is.”