Danique Noordman van PEC Zwolle naar Ajax Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen moet het voortaan doen zonder Danique Noordman, de speelster vertrekt naar Ajax. De aanvallende middenveldster, die in 2021 op 17-jarige leeftijd een driejarige verbintenis tekende in Zwolle, vertrekt naar Ajax.

Noordman zette haar eerste stappen op het voetbalveld bij VV Vilsteren, waarna de speelster op 9-jarige leeftijd de overstap maakte naar SV Dalfsen. Niet alleen PEC Zwolle zag de kwaliteiten van Noordman, ook de KNVB kreeg de balvaardige speelster op de radar. Noordman doorliep alle nationale jeugdelftallen. Haar debuut in het eerste elftal van PEC Zwolle Vrouwen kon dan ook niet op zich laten wachten.

De inmiddels 19-jarige Noordman kwam in drie seizoenen tot maar liefst zestig optredens. Slechts driemaal begon ze niet vanaf de aftrap. In die periode scoorde de speelster acht doelpunten.

“Voor Danique is dit een prachtige beloning voor haar harde werken de afgelopen jaren. Ze heeft zich eerst bij amateurverenigingen en later bij ons in de O14 en O16, heel sterk ontwikkeld. Het is niet voor niets dat we Danique destijds voor langere tijd hebben vastgelegd,” zegt Mariska Kogelman, manager van PEC Zwolle Vrouwen. “Nu maakt ze een mooie transfer en houden we daar een prachtige transfersom aan over.”

“Ik ben PEC Zwolle dankbaar voor de kansen die mij geboden zijn. Na mijn overstap vanuit Dalfsen heb ik hier onder professionele begeleiding de stappen gezet waar ik als klein meisje al van droomde,” zegt Noordman. “Nu komt er een volgende droom uit met mijn transfer naar Ajax.”

Danique Noordman. Foto: PEC Zwolle