KHC wint ook zijn 2e wedstrijd op het Berend Elzerman toernooi in Oosterwolde

Zaterdag j.l. won KHC haar 1e wedstrijd op het Berend Elzerman toernooi met 2-3 van ASV Dronten. Nu volgde de 2e wedstrijd tegen WVF uit Zwolle, dat uit komt in de 2e klasse.

De wedstrijd ging in een te laag tempo van start, en KHC kwam behoorlijk onder druk te staan. De begin fase was dan ook duidelijk voor de Zwollenaren. Dat resulteerde na een kwartier voetballen in een 0-1 achterstand. KHC voerde hierna het tempo op en de gelijkmaker kwam er al snel. Jorik Schuur werd uitstekend aan gespeeld en scoorde bekwaam de 1-1. KHC werd steeds sterker, maar WVF bleef goed in de wedstrijd. Eerst ging een harde inzet nog rakelings over het doel van doelman Niels Selles . In de daarop volgende aanval plaatste Husham Ali de bal op Jamiro Khedoe die knap de 2-1 maakte. Onachtzaamheid in de Kamper defensie zorgde ervoor dat WVF nog voor rust de gelijkmaker kon laten optekenen 2-2.

Na de rust wederom een geheel ander team dat namens KHC in het veld kwam. Al direct kwam KHC met een harde schuiver op voor sprong. Nieuweling Illias el Morabit plaatste de bal strak in de linker benedenhoek 3-2. Daarna een fase waarin KHC oppermachtig was, en de score opvoerde. Marvin Ruiter maakte er in de 70e minuut 4-2 van, en wat later was het wederom Illias el Morabit die scoorde 5-2. WVF kwam nog terug in de slotfase op 5-3. Hierna volgde het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jorg Ordelmans die de kaarten terecht op zak hield in deze sportieve ontmoeting.

Resumerend: KHC is uitstekend begonnen op het Berend Elzerman toernooi. Door 2 overwinningen en het wederom benutten van de 3 na afloop te nemen strafschoppen staat het bovenaan met 12 punten. Aanvallend loopt het prima, maar verdedigend is er nog werk aan de winkel. Dit is te zien aan het doelsaldo van 8 voor en 5 tegen.

Zaterdag kan KHC haar titel als toernooi winnaar prolongeren. Het moet dan aantreden tegen het vorig seizoen gedegradeerde SVI uit Zwolle. De wedstrijden op de finale dag beginnen dit keer allemaal om 14.00 uur. KHC speelt op veld 2, en staat onder leiding van scheidsrechter Evert Aukema

Ingezonden door KHC