KHC voor de 2e keer winnaar Berend Elzerman Toernooi

Foto: John Zoetebier

KHC heeft zaterdag j.l. ook de laatste wedstrijd gewonnen op het Berend Elzerman toernooi in Oosterwolde. Na de winst partijen op ASV Dronten en WVF uit Zwolle, was het nu SVI dat aan de zege kar werd gebonden. Met 3 winst partijen en het benutten van alle te nemen strafschoppen werd de maximale score bereikt van 18 punten.

De wedstrijd ging prima van start onder leiding van scheidsrechter Evert Aukema. KHC kreeg al direct een mogelijkheid om de score te openen. Husham Ali bereikte Jonathan van Marle die alleen op de doelman af stevende. In de afronding ging het net even mis en wist de doelman handelend op te treden. Rond de 20e minuut de 1e mogelijkheid voor de Zwollenaren. Een harde kopbal ging maar rakelings over het doel van sluitpost Steven Vonk. In de tegen aanval werd het 0-1 voor KHC. Maurice Vespiani zette goed door, en wist met een harde schuiver tot scoren te komen. Vervolgens kregen oud KHC speler Saba Gwedelidze en Burak Alp het met elkaar aan de stok met wat onnodig trek en duw werk. Laatstgenoemde moest dit even later met een gele kaart en dus 10 minuten straftijd bekopen. Gescoord werd er niet meer voor rust.

Na de rust een matige pot voetbal, met wel een bovenliggend KHC dat de betere kansen kreeg. Illias el Morabit werd weer gebracht en dat gaf direct meer kracht in de voorste linie. Met een prachtige curve plaatste hij de bal in de linkerbovenhoek en winst zodoende de 0-2 te maken. Even later leek het 0-3 te worden. Boaz Smits ging goed door, wist zich vrij voor het doel te spelen, maar zijn inzet belande tegen de paal in plaats van in het doel. Wat later werd het toch 0-3 via wederom Illias el Morabit, die hard binnen schoot. SVI wist in de slotfase nog terug te komen tot 1-3 maar verder liet KHC het niet komen.

Resumerend: KHC is het seizoen uitstekend begonnen. Met de maximale score van 18 punten is het winnaar geworden van de 41e editie van het Berend Elzerman toernooi. Tevens werd nieuweling Illias el Morabit uit geroepen tot beste speler van het toernooi. Hij won hiermee de Nanne Schoonhoven trofee. KHC kan terug kijken op een prima begin van het seizoen. Onze dank gaat uit naar de toernooi organisatie. Alles was weer tot in de puntjes geregeld.

Zaterdag a.s. begint de start van het KNVB bekertoernooi. KHC start in de poule fase met een thuiswedstrijd tegen het Zwolse WVF. De wedstrijd op ons eigen Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nicholas Henon uit Wageningen. Na afloop is er muziek en zang in de kantine met zanger Peter Veenstra.

Verslag: Tjibbe van Dijk