Marcel Boudesteyn verlaat PEC Zwolle

Marcel Boudesteyn heeft besloten PEC Zwolle te verlaten. De technisch directeur heeft bij het stichtingsbestuur aangegeven per 1 september afscheid te nemen van de club, waar hij bijna twee jaar in dienst was.

Boudesteyn (51), die als voetballer al een verleden in Zwolle had liggen, werd in oktober 2021 aangesteld als algemeen directeur, destijds als opvolger van Adriaan Visser. Na dat seizoen vervulde Boudesteyn de rol van technisch directeur, terwijl Xander Czaikowski algemeen directeur werd.

In het seizoen 2022-2023 wist Boudesteyn samen met hoofdtrainer Dick Schreuder, die na de degradatie de club trouw bleef, PEC Zwolle na één seizoen afwezigheid weer terug te brengen naar de Eredivisie. Nu, bij het sluiten van de transfermarkt, vindt Boudesteyn het een logisch moment om het stokje over te dragen.

Marcel Boudesteyn: “Vanaf de eerste dag dat ik bij PEC Zwolle werd aangesteld als algemeen directeur heb ik alles gegeven voor deze mooie club. Het begint voor mij altijd met hard werken en dat was in de vorm van technisch directeur niet anders. Na de promotie heb ik samen met trainer Johnny Jansen en het scouting team gewerkt aan de bouw van een Eredivisie-waardige selectie.”

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat we met dit team voor handhaving kunnen gaan. Een van de belangrijkste redenen dat ik destijds ben ingestapt, was om de club verder te helpen. Nu we er twee jaar later zowel financieel als technisch een stuk beter voor staan, voelt het nu als volbracht en is het aan mijn opvolger om de club op technisch gebied weer verder door te ontwikkelen. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor de fijne samenwerking en wens PEC Zwolle uiteraard het allerbeste toe,” aldus Marcel Boudesteyn.

Algemeen directeur Xander Czaikowski reageert: “We zijn Marcel heel dankbaar voor zijn bewezen diensten in toch wel een roerige periode waarin de club degradeerde, maar gelukkig ook snel weer promoveerde. Marcel heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van het eerste elftal, nadat enkele sterkhouders, waaronder de hoofdtrainer, waren vertrokken. Met Johnny Jansen als nieuwe hoofdtrainer en een aantal nieuwe ervaren en talentvolle spelers, hebben we nu een team staan waarmee we dit seizoen voor ons doel van handhaving gaan.”

Xander Czaikowski: “Marcel zal zijn uitvoerende taken nu overdragen aan manager profscouting Mark Coonen, die de afgelopen weken ook al nauw betrokken is geweest bij het samenstellen van de huidige selectie. Marcel blijft voorlopig op de achtergrond ook nog beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Dit geeft het stichtingsbestuur, in overleg met eventuele andere stakeholders, ook de tijd om te onderzoeken hoe de rol van technisch directeur binnen PEC Zwolle in de toekomst ingevuld gaat worden.”

Door PEC Zwolle

Marcel Boudesteyn Foto: PEC Zwolle