KHC onderuit tegen een beter spelend Hierden

KHC is zaterdagmiddag j.l. wederom onderuit gegaan tegen een beter spelende 2e klasser. Dit keer was het Hierden dat KHC aan de zegekar hing. Na een vliegende start op het Berend Elzerman toernooi is het nu plotseling een stuk minder bij KHC. De vele blessures zijn hier mede debet aan, maar daar kun je natuurlijk niet alles op afschuiven.

KHC ging wederom matig van start. De wedstrijd was nog maar net begonnen, of de bal lag al achter sluitpost Steven Vonk. Gelukkig voor KHC werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel. Enkele minuten later kwam een harde inzet van Hierden tegen de paal. KHC kwam maar moeizaam aan de bal, en het was wachten op een treffer. Die kwam er na een kwartiertje ook via een treffer van Andrew Schaftenaar. KHC probeerde het hierna wel, maar Hierden bleef de bovenliggende partij. Vlak voor rust kwam het zelfs op 2-0 na wederom mistasten van de KHC defensie. De lob over doelman Steven Vonk van Mark Bottenheft bracht Hierden op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na de rust kwam KHC wat beter in de wedstrijd. Husham Ali werd ingebracht en dat leverde direct gevaar op. KHC kreeg ook nog wel een paar kansen. Jonathan van Marle was nog het dichts bij de aansluit treffer, maar zijn harde inzet ging rakelings over het doel. Hierden maakte een goede indruk zaterdag, en kwam zelfs in blessuretijd nog op 3-0. Een harde inzet werd eerst nog gepareerd door doelman Steven Vonk, maar in de rebound was het alsnog raak 3-0. Invaller scheidsrechter Niels Mulder deed het prima zaterdagmiddag in deze verder sportieve wedstrijd.

Resumerend: KHC is al uit gebekerd. Na 2 nederlagen ligt het uit de beker en kan het zich concentreren op de competitie. Wel moet er nog 1 wedstrijd gespeeld gaan worden volgende week in Lelystad tegen 1e klasser Batavia. Hopelijk kan KHC dan weer volledig aantreden, en zijn er weer spelers beschikbaar. Het loopt even niet bij KHC, teveel absenties wegens uiteenlopende redenen. Maar Hierden was gewoon de betere ploeg zaterdagmiddag en KHC had daar geen antwoord op.

Volgende week speelt KHC haar 3e bekerwedstrijd in de poulefase. Er staat voor KHC weinig meer op het spel want met 2 nederlagen op rij is het uit gebekerd. De wedstrijd op Sportpark De Doggersbank in Lelystad begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde.

Verslag: Tjibbe van Dijk