NOS Nieuws van de Week weer te zien op RTV IJsselmond TV

Vanaf deze week is na een zomerstop van twee maanden het NOS Nieuws van de Week weer terug bij RTV IJsselmond. Het NOS Nieuws van de Week is een weekjournaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Het journaal is elke week vanaf donderdag te zien bij RTV IJsselmond.

“Het NOS Nieuws van de Week is een goeie toevoeging aan onze programmering. De NOS probeert met dit journaal een behoefte te vervullen van een groep mensen die het reguliere journaal soms moeilijk kan volgen. Dit steunen wij en past goed binnen het samenwerkingsverband Versterking Lokale journalistiek door Samenwerking, waarin de lokale en regionale omroepen samen met de NOS werken om de lokale journalistiek een impuls te geven.” Aldus hoofdredacteur Klaasjan Strengers

Nieuws van de Week
Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal, in eerst instantie gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of met de Nederlandse taal. In november 2021 gestart als experiment op YouTube en werd in eerst alleen verspreid onder mensen die taallessen volgen. Dit ging via een zogeheten verborgen link. Inmiddels is het journaal – naast YouTube –  op bijna alle regionale en veel van de lokale omroepen te zien. Het journaal is ontwikkeld in nauw contact met de doelgroep en Stichting Lezen en Schrijven. Zij hebben in zowel de ontwikkelingsfase van het programma als ook daarna veel feedback kunnen geven die soms tot aanpassingen heeft geleid. Denk aan het tempo waarin de presentator spreekt, of het gebruik van beeld op de achtergrond.