3 prijzen voor Kampenion in Dedemsvaart

Op de foto: een kijkje bij het toernooi in de sporthal in Dedemsvaart
Foto: © G. Wessels

Tafeltennisvereniging Kampenion heeft zaterdag 2 september diverse podiumplaatsen binnengehaald bij de Open Kampioenschappen van Avereest. Kampenion deed met elf tafeltennissers mee. Het evenement wordt gezien als een prima gelegenheid om ritme op te doen voor de competitie die komende week van start gaat. In de sporthal in Dedemsvaart stonden 49 tafels klaar voor 190 spelers. Het was de 53e keer dat dit – altijd goed georganiseerde en gezellige – toernooi plaats vond. Het was flink druk in de grote hal. Opvallend bij zo’n groot toernooi is toch ook weer de kameraadschap en sportiviteit bij de spelers die ook elkaars concurrent zijn. Ook op hoog niveau is tafeltennis een gezellige sport. Niettemin zetten de Kampenionners hun beste beentje voor om een beker of medaille mee naar huis te nemen. Als dat niet haalbaar is, is een verbetering van de prestatie van de vorige keer, het bereiken van de volgende ronde of een ander succesje ook al mooi.

Het meest succesvol waren Wim Tillema en Thomas Niemeijer, als dubbel werden zij tweede in categorie D, de hoogste categorie. In de finale gingen zij met 3 – 1 ten onder tegen een sterk duo van Delta Impuls uit Heerenveen.
Bij de enkelspelen in categorie D werd Wim Tillema tweede in het troosttoernooi. Thomas Niemeijer bleef steken in de poule van het hoofdtoernooi, en Paul Kamstra in de poule van het troosttoernooi.

In de voorronde van categorie E werd Jannick van den Broek tweede in zijn poule, maar in het hoofdtoernooi kwam hij niet verder. Jomar Schilder kwam heel ver maar verloor zijn halve finale. Annerieke Plette, uitkomend voor Wezep, won het troosttoernooi E.
In de categorie G won Maurits Koers het troosttoernooi en hij ging met een mooie beker naar huis. Martijn Haanappel verloor de kwartfinale in het hoofdtoernooi.

Het veteranenduo Henny Boxman en Gerard Wessels, inmiddels ook bekend als het duo B&W, samen goed voor ongeveer 75 jaar tafeltenniservaring, wonnen tot ieders maar vooral hun eigen verbazing hun poule. Daarna verloren zij de halve finale.
Bij de jeugd won Nika van der Meulen het troosttoernooi door al haar partijen in een zevenkamp overtuigend te winnen. Ook zij kon thuis een beker in de prijzenkast bijzetten. In diezelfde zevenkamp werd Jordy de Vries keurig derde.

In de najaarscompetitie begint het eerste team van Kampenion, uitkomend in de 2e divisie, aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen De Treffers; een lange reis van 120 km naar Roelofarendsveen.