2 oktober brainstormen over ‘Terug naar Kampen’

Culturele instellingen en citymarketingorganisatie Kampen Partners willen 2024 in het teken zetten van ‘Terug naar Kampen’: waar we het verleden vieren en bouwen aan de toekomst. Volgens hen een mooie kans voor ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties om in 2024 extra aandacht voor hun activiteiten te krijgen. Met een beetje creativiteit en hulp van elkaar. Daarom is iedereen welkom bij het Terug naar Kampen Café op 2 oktober aanstaande.

Themajaren

De soldaten en studenten kwamen en gingen, net als de C&A en het Stadsziekenhuis. Daar kijken veel Kampenaren met de nodige nostalgie op terug. Terwijl er ook veel moois voor in de plaats is gekomen. Culturele organisaties zoals de Stadsgehoorzaal en Quintus hebben daarom het initiatief genomen om hierbij stil te staan met allerlei voorstellingen, exposities en activiteiten in 2024: Terug naar Kampen. Volgens citymarketeer Roeland Tameling kun je met themajaren heel goed bijzondere kwaliteiten van Kampen in de schijnwerpers zetten én het verenigingsleven een zetje in de rug geven. Maar vooral samen er een bijzonder feestelijk jaar van maken: “2023 vieren we het Hanzejaar en dat heeft al veel mooie evenementen en publiciteit opgeleverd. Dat smaakt naar meer!”

Aanhaken

De initiatiefnemers nodigen iedereen uit de gemeente Kampen om mee te doen, dus nadrukkelijk ook de inwoners van plaatsen als Zalk en Wilsum. Volgens Tameling kan onder de vlag van dit themajaar juist de verbinding tussen wijken en kernen binnen de gemeente worden versterkt: “misschien kunnen we wel een soort onderlinge competitie organiseren of bijzondere excursies. En dan weer terug naar Kampen. Of juist varianten erop maken: Terug naar IJsselmuiden!”. Ongetwijfeld hebben andere mensen veel betere ideeën dan dit. Daarom organiseren we op 2 oktober het Terug naar Kampen Café.”

Café

Burgemeester De Rouwe opent de brainstormbijeenkomst, die wordt gehouden in De Opmaat. De deuren gaan om 19 uur open en op 19.30 start het programma. Deelname is gratis, maar het is wel handig om je vooraf aan te melden via https://terugnaarkampen.eventbrite.nl.

Burgemeester De Rouwe bereidt zich voor op het Terug naar Kampen Café
Burgemeester De Rouwe bereidt zich voor op het Terug naar Kampen Café