Gerben Wijnja op kandidatenlijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen

Gerben Wijnja fractievoorzitter van D66 in de Kamper gemeenteraad staat na stemming van de D66 leden op de kandidatenlijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Deze vervroegde verkiezing vindt plaats op 22 november 2023.

De geboren en getogen Kampenaar zit sinds 2018 voor D66 in de Kamper gemeenteraad. Hij nam daar onder meer het initiatief voor de zondagsopening van de supermarkten, betere onderwijshuisvesting. Ook pleit hij voor nieuwe bedrijvigheid in Kampen.

Op de vraag of Wijnja de Kamper politiek gaat verlaten mocht D66 het goed doen is het antwoord ja. Volgens de laatste peilingen maakt D66 echter kans op 6 tot 10 zetels. Wijnja staat nummer 32 op de lijst.

“Het is belangrijk dat alle regio’s gehoord worden. Ik neem het verhaal mee van Overijssel en van Kampen in het bijzonder. Ik heb me de afgelopen jaren in Kampen hard gemaakt voor veranderingen: Kampen vrijer, moderner en groener maken. Dat kun je alleen bereiken door samen te werken. Dat wil ik meenemen naar Den Haag. Verbindend, maar wel vooruit!” Aldus Wijnja