Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – LSC 1890

Aanstaande zaterdag staat de 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2023-2024 op het programma voor de rood-gelen. We komen dit seizoen uit in de 1e klasse I Noord. Een klasse waar we veel onbekende en nieuwe ploegen tegen gaan komen. Een mooie uitdaging voor de staf en spelers. Go-Ahead Kampen kende een zeer teleurstellende en matige voorbereiding. De eerste twee oefenwedstrijden tegen Nunspeet uit (1-3) en Dieze West thuis (4-2) werden gewonnen, maar daarna werd er maar liefst zes keer op rij verloren in de oefenwedstrijden tegen NSC Nijkerk uit (3-2), Staphorst thuis (0-2), Nunspeet thuis (0-2) en alle drie de bekerwedstrijden tegen IJVV uit (1-0), DOS Kampen thuis (1-4) en ASV Dronten uit (1-0). GAK moet door het verlies van veel basisspelers en een hoop ervaring bouwen aan een nieuw elftal en dat heeft tijd nodig.

Aankomende zaterdag dus de 1e competitiewedstrijd en dan komt LSC’1890 uit Sneek op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Marcel Valk (oud trainer van DOS Kampen) werd afgelopen seizoen 2022-2023 kampioen in de 2e klasse J Noord. De uitslagen in de voorbereiding waren wisselvallig. Een aantal nederlagen in oefenwedstrijden en in de bekerwedstrijden werd er gewonnen uit bij Bolsward (2-5), verloren van Jubbega (1-3) en afgelopen zaterdag speelde men gelijk tegen Zeerobben (0-0). Op het moment van schrijven is de eerste competitiewedstrijd van LSC’1890 thuis tegen Marum net afgelopen, eindstand 0-3.

Overige wedstrijden in de 1e klasse I:
* Flevo Boys – Jubbega
* Marum – Alcides
* KHC – Broekster Boys
* Olde Veste’54 – Drachtster Boys
* ONS Sneek – FC Burgum

De competitie gaat eindelijk weervan start. Het is lastig om in te schatten hoe sterk alle clubs zijn. Ook omdat veel ploegen elkaar in de afgelopen jaren nooit in competitie verband hebben ontmoet en de voetbalpiramide anders is ingericht door de KNVB. Veel zondagclubs zitten nu ook bij de zaterdagclubs in. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Nick Alberts uit Annen. Staf en spelers van GAK hebben al een poos aangegeven dat alles is gericht op de eerste competitie wedstrijd tegen LSC’1890. Tot zaterdag !!

Robert Hamer.