KHC wint op karakter van Jubbega

KHC moest dit weekend aantreden in Friesland, waar het op bezoek ging bij Jubbega. De club waar oud Kampenaar Henrico Drost speelt. Het dorp Jubbega ligt in de gemeente Heerenveen, en de club voetbalt al een aantal jaren in de 1e klasse van het zondagvoetbal.

De wedstrijd ging voortvarend van start. KHC kwam direct onder druk te staan en moest diverse hoekschoppen weggeven. Na pakweg 10 minuten kwam het onder de druk weg, en kwam het aan aanvallen toe. De gevaarlijkste kansen waren echter voor Jubbega, en KHC kwam een paar keer goed weg. Aan de andere kant moest Jubbega een paar keer aan de noodrem trekken. Dit leverde 2 gele kaarten op. Boaz Smits kreeg nog de beste kans, maar zijn inzet werd gepakt door de doelman. Burak Alp had KHC voor rust nog op voorsprong kunnen brengen. Illias el Morabit bracht hem in stelling maar zijn harde inzet ging rakelings naast.

De 2e speelhelft bracht een stuk meer spektakel. KHC begon sterk aan de 2e helft en kreeg kansen. Toch kwam Jubbega op voorsprong. Bij een van de vele hoekschoppen stond het even niet goed. Een aanvaller wist met het hoofd net voor de handen van doelman Steven Vonk te komen, en kopte fraai raak 1-0. KHC ging op jacht naar de gelijkmaker. Husham Ali plaatste de bal op Burak Alp, die KHC op gelijke hoogte bracht 1-1. Inmiddels stond de neutrale assistent scheidsrechter met de vlag omhoog, en dacht iedereen aan het afkeuren van het doelpunt. Dit was echter niet het geval, de assistent had de aanvoerder van KHC iets onbehoorlijks tegen hem horen zeggen. Tot verbijstering van velen gaf de tot dan toe prima leidende scheidsrechter Rene Wijma, Knol de rode kaart. KHC ging vervolgens niet bij de pakken neer zitten, en gooide er gedreven door een uitstekend spelende defensie extra inzet in. Dat resulteerde in de uiteindelijke beloning van 1-2. Brenn de Lange kreeg de bal van Burak Alp en scoorde vervolgens. Scheidsrechter Wijma liet vervolgens lang naspelen, en dat koste met 10 man veel energie.

Resumerend: KHC heeft met veel inzet en passie gestreden voor het eind resultaat. Het zat niet mee, wegens de uiterst dubieuze rode kaart voor Leroy Knol. KHC pakte het hierna goed op en zette de schouders er onder. Dat resulteerde in de 3 eerste punten en daar doe je het immers voor.

Volgende week speelt KHC haar 2e competitie wedstrijd. Het komt dan uit tegen Broekster Boys dat haar 1e wedstrijd won met 5-1 van d’ Olde Veste. Het team wil dit jaar weer meedoen om de prijzen. KHC zal geconcentreerd aan de start dienen te verschijnen om resultaat te halen.

De wedstrijd tegen Broekster Boys op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Tanja uit Oosterwolde ( fr)

Verslag: Tjibbe van Dijk