AZ is een maatje te groot voor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zondag, na drie wedstrijden zonder nederlaag, weer eens een verliespartij moeten incasseren. In het Zwolse stadion waren de kansen er wel voor de Zwollenaren, maar de bezoekers uit Alkmaar bleken simpelweg een maatje te groot: 0-3.

Met dezelfde basisopstelling als de laatste weken had PEC Zwolle het in de beginfase knap lastig met AZ. De bezoekers uit Alkmaar kwamen ook al snel op voorsprong. Mayckel Lahdo schoof de bal in de verre hoek, buiten bereik van Jasper Schendelaar: 0-1. PEC kwam in het eerste half uur sporadisch voor het doel van AZ.

Bram van Polen kon uit een gevaarlijke voorzet net niet binnenkoppen dat was lange tijd het enige wapenfeit. In het laatste kwartier voor rust was de grootste kans voor Lennart Thy. Uit een indraaiende voorzet van Younes Namli kon hij de bal met zijn linkervoet net niet binnenwerken, de bal ging voorlangs.

Ook aan het begin van de tweede helft was het AZ die scoorde. Myron van Brederode schoot de bal via Bram van Polen in het doel: 0-2. Ondanks die tegenvaller bleef PEC Zwolle de aanval zoeken. Zo zag Namli zijn poging maar net gekeerd worden. Trainer Johnny Jansen deed er vervolgens alles aan om met aanvallende wissels het tij te keren.

Zo bracht de trainer Tolis Vellios en Ody Velanas. Het leek vrijwel direct effect te hebben, toen Vellios een penalty verdiende in de ogen van scheidsrechter Edwin van de Graaf. VAR Stan Teuben vond het echter geen strafschop waard, waarna de beslissing werd teruggedraaid en een eventuele aansluitingstreffer uitbleef. Ook daarna waren er nog flinke kansen en gevaarlijke momenten voor het doel van AZ.

Vellios zag een kopbal net niet binnen vallen en was ook onfortuinlijk in de rebound. Een eveneens gevaarlijke voorzet van Velanas kon ook niet tot doelpunt worden gepromoveerd. In de slotminuut tilde Vangelis Pavlidis de score ook nog naar 0-3.

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle een bezoek aan Almelo. Tegen Heracles wordt er om 14.30 uur afgetrapt. 

Door: PEC Zwolle