KV DOS Kampen strijdend, maar KIOS heerst in Ruinerwold

RUINERWOLD – KV DOS Kampen / Unique Waterontharders heeft een moeilijke strijd geleverd tegen titelfavoriet KIOS in Ruinerwold, maar slaagde er niet in om hun tweede overwinning van het seizoen te behalen. De einduitslag was 33-22 in het voordeel van KIOS.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat het een uitdaging zou worden voor KV DOS in Ruinerwold, waar KIOS ongeslagen bovenaan stond in de overgangsklasse. Desondanks was er hoop, gezien de vorige ontmoeting tussen beide teams die met slechts één punt verschil was geëindigd (18-19 in het voordeel van KIOS).

Beide teams begonnen sterk en waren scherp in de afronding. Het imposante scoringspercentage van KIOS vormde echter een uitdaging voor de Kampenaren om bij te blijven. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, met een score van 8-8 op het scorebord. Maar de geel zwarten slaagde er niet in om het tempo bij te houden, en KIOS liep uit naar een 18-11 voorsprong bij de rust.

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld grotendeels onveranderd. KV DOS probeerde weliswaar terug te komen, maar KIOS gaf geen ruimte. Hoewel KIOS iets minder aanvallend aanwezig was, hielden ze het verschil groot. KIOS bleek deze keer te sterk voor KV DOS, en de wedstrijd eindigde met een overwinning voor KIOS met een eindscore van 33-22.

Trainer Patrick Hage gaf zijn inzichten na de wedstrijd: “Hoewel we niet bijzonder slecht speelden, konden we niet op tegen het indrukwekkende scoringspercentage van 40 procent van KIOS in de eerste helft. Zelfs toen we in de tweede helft onze verdediging aanzienlijk verbeterden, slaagden we er niet in om daarvan te profiteren in onze aanval, waardoor de wedstrijd eigenlijk al beslist was.”

Met slechts één overwinning uit vier gespeelde wedstrijden staat KV DOS er momenteel niet goed voor in de competitie. De ploeg zal volgende week moeten winnen van NRC’22 om hoop te houden op handhaving in de overgangsklasse.

Doelpuntenmakers voor KV DOS waren onder andere Camiel van Keulen (6x), Dennis van Putten (5x), Estelle Hooisma (3x), Matthijs Bastiaan (2x), Nikita Lewerissa (2x), Laureen Kok (1x), Daan Schinkel (1x), Emma de Ruiter (1x) en Thomas Ottevanger (1x).