Dik verdiende overwinning voor KHC na bewogen week

KHC had een bewogen week achter de rug. Enerzijds de onterechte rode kaart voor aanvoerder Leroy Knol. Bestuurlijk moest het bestuur aantreden in een meeting voor behoudt van haar parkeerplaats en velden. Gelukkig voor Leroy Knol en KHC werd de rode kaart vrijdag geseponeerd en mocht Leroy Knol gewoon spelen. Het bestuur trad dinsdagavond volledig aan in zalencentrum t’ Ukien . De Gemeente Kampen heeft een plan bedacht om van ons Sportpark een Sportcampus te maken. De verenigingen zijn aan tafel gebracht, maar KHC dreigt de grote verliezer te worden in het geheel. In tegenstelling tot eerdere plannen en afspraken dreigt KHC haar parkeerplaats te verliezen, en worden de velden anders ingedeeld. Het bestuur van KHC is dan ook zeer ontstemd over deze handelswijze. En laat het er natuurlijk niet bij zitten, en wordt vervolgd.

De wedstrijd KHC tegen de Broeksterboys ging voortvarend van start. De gasten uit Damwald ( Damwoude) een dorp onder de rook van Dokkum hadden vorige week ruim uit gehaald tegen d’ Olde Veste 5-1. KHC wist dus dat het moest spelen tegen een makkelijk scorende tegenstander. De gasten namen KHC dan ook gelijk onder druk om vroeg tot scoren te komen. Dit leverde weinig kansen op, want KHC voetbalde zich snel onder de druk uit. Het kreeg al snel mogelijkheden om tot scoren te komen. Al vroeg kreeg het kansen, zo ging een harde inzet van Burak Alp via de lat over het doel van de tegenstander.

Enkele minuten later kwam KHC op voorsprong. Maurice Vespignani bediende Illias el Morabit, deze speelde zich knap vrij en scoorde de 1-0. KHC denderde door en speelde een fantastische eerste helft. Helaas moest Maurice Vespignani geblesseerd afhaken en plaats maken voor de jeugdige Jesper Westendorp, die het vervolgens prima deed. KHC bouwde de voorsprong uit tot 2-0 in de 32e minuut was het wederom Illias el Morabit die scoorde na gestuntel in de defensie van Broeksterboys. KHC verzuimde hierna voor rust om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. Husham Ali bereikte met een geweldige pass Boaz Smits. Maar helaas wist hij het net niet te vinden.

Na de thee wederom een uitstekend spelend KHC. Het kreeg vele kansen, en het was wachten op meerdere doelpunten want KHC was de bovenliggende partij. Aanvoerder Leroy Knol kwam hierna tot 3 maal scoren, en steeg boven zich zelf uit. De treffer van uit de vrije schop kon geen goedkeuring dragen van de goed leidende scheidsrechter Pieter Tanja uit het Friese Oosterwolde. Zo was de einduitslag 4-0 en dat was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Resumerend: KHC kent een prima start van de competitie. Na de moeizame winstpartij van vorige week in en tegen Jubbega, nu een terechte en fantastische overwinning tegen een tegenstander die vorige week een geweldige overwinning had behaald tegen d’ Olde Veste 5-1. Volgende week speelt KHC uit tegen Drachtsterboys. Oppassen dus voor onderschatting, want één zwaluw maakt nog geen zomer is het gezegde.

De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark Drachtster Bos aan de Postlaan 5 in Drachten begint om 14.30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Martin Wever uit Wildervank. KHC gaat met de bus vertrek 12.00 uur.

Verslag: Tjibbe van Dijk