Wilsum geeft niet thuis tegen BAS

Wilsum is zaterdag tegen een keiharde nederlaag aangelopen. Op eigen veld ging Wilsum met liefst 2-6 onderuit tegen de ploeg uit Biddinghuizen. Wilsum liep al vroeg in dit duel achter de feiten aan en kwam al heel rap op een 0-3 achterstand. Dennis Zwanepol bracht Wilsum terug op 1-3 en in de slotfase van de eerste helft werd Wilsum een zuivere strafschop onthouden. Ook in de tweede helft kon Wilsum geen vuist maken. Men kwam nog terug tot 2-4, via Melvin Hofstede, maar in de slotfase liep BAS uit naar 2-6.

Na het gelijkspel van vorige week in en tegen Wapenveld, wilde Wilsum vandaag het eerste thuisduel in een winstpartij omzetten. Dit deed men in de volgende opstelling: Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie – Patrick Plette, Alwin vd Wetering, Joram Riezebos – Gert Jan Sollie, Rienk vd Wetering (c), Daniël Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, Damian Schrijer, Danny Beks, Patrick Bastiaan en Melvin Hofstede plaats.

Wilsum was vooraf gewaarschuwd voor de spits van de bezoekers. Hij vormt een echt aanspeelpunt en weet makkelijk weg te draaien bij zijn directe tegenstanders. Hier had Wilsum in de beginfase direct moeite mee. Dit leidde al vroeg in het duel tot de 0-1. Na een verre inworp kon de spits wegdraaien bij Marijn Mijnheer en werd zijn voorzet van dichtbij eenvoudig binnen geschoten: 0-1. Wilsum had deze klap nog nauwelijks verwerkt of ook de volgende bal lag al in het netje. Ditmaal kon de spits zelf scoren met het hoofd na een voorzet van de zijkant. Wilsum verdedigde niet sterk, maar ook aan de bal waren de oranjehemden erg onzorgvuldig. De defensie van BAS beschikte zeker niet over snelle verdedigers, maar Wilsum wist hier onvoldoende van te profiteren.

Vlak nadat de spits van de gasten voor de 0-2 had aangetekend, bracht hij met het hoofd ook de 0-3 op het scorebord. Een afgang leek aanstaande, maar Wilsum wist de rug te rechten en enigszins terug te keren in het duel. Na een sterke actie van Rienk vd Wetering behield de captain van Wilsum het overzicht. Hij gaf de bal breed op de mee opgekomen Dennis Zwanepol en met een prima inzet verschalkte Zwanepol de doelman: 1-3. Hierna kreeg de spits van BAS een grote kans op de 1-4 en op zijn hattrick, maar doelman Malanda redde sterk. Wilsum zette aan en was dichtbij de 2-3, maar een kopbal van Marijn Mijnheer ging net voorlangs. Vlak voor rust ontsnapte Daniël Niemeijer, ging hij op de doelman af, maar werd hij van achteren aangetikt. Niemeijer kon nog wel schieten, zag de doelman redding brengen, maar had natuurlijk een strafschop moeten krijgen. De arbiter van dienst wuifde dit weg, want hij vond dat Niemeijer te zacht werd geraakt. Zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-3 stand op het scorebord.

In de rust gaf trainer Christiaan Akse aan wat zijn spelers anders moesten doen. Met dit advies in het achterhoofd ging Wilsum op jacht naar de aansluitingstreffer.

Het eerste kwartier zette Wilsum vol druk op de defensie van BAS, maar heel gevaarlijk werd men niet. Aan de andere kant was de eerste de beste kans in de tweede helft van de bezoekers direct weer raak: 1-4. De wedstrijd leek nu echt gespeeld. Damian Schrijer en Melvin Hofstede kwamen in de ploeg voor Marijn Mijnheer en Joram Riezebos. Even later kon Hofstede, na een fraaie combinatie tussen Rienk vd Wetering en Daniël Niemeijer van dichtbij binnentikken: 2-4. Ook nu leek Wilsum weer terug te keren in het duel. Na een slordigheid van BAS achterin was Wilsum nog dichtbij de 3-4, maar ging een poging net naast. Aan de andere kant toonden de gasten zich uiterst effectief. Vanaf de rand van het strafschopgebied werd een inzet geblokt, maar de rebound werd fraai in de kruising geschoten: 2-5. Patrick Bastiaan en Danny Beks kwamen nog in de ploeg voor Jelmer Sollie en Patrick Plette. Bastiaan was nog dichtbij een derde Wilsumse treffer, maar na een prima pass van Rienk vd Wetering trof Bastiaan de lat. BAS wist nog wel te scoren en zo de 2-6 op het scorebord te zetten. Dit bleek ook de einduitslag te zijn.

Een harde nederlaag voor Wilsum. De oranjehemden zullen wel lering moeten trekken uit dit duel, want 6 tegentreffers incasseren is natuurlijk veel te veel. Volgende week krijgt Wilsum de kans om zich te revancheren. Dan gaat men op bezoek bij DSV uit Doornspijk.