Penibele zege DOS op sv Epe

Na de eclatante overwinning vorige week tegen Hatto-Heim (10-2) waren de verwachtingen hoog van het meegereisde DOS publiek. De wedstrijd, gefloten door arbiter Björn van der Veen, op sportpark “de Wachtelenberg” vond plaats onder prachtige weersomstandigheden.

DOS kwam goed uit de startblokken en na iets meer dan vijf minuten was er de eerste dreiging. Een voorzet van links door Nick Hendriks, nadat hij zich eerst fraai had vrijgespeeld, belandde bij de tweede paal op het hoofd van Vincent Huisman. In de 7e minuut ging de bal al op de stip, nadat Raymon Beuling, bediend door een slimme pass van Lenhard de Velde, door doelman Bas van Schoonhoven werd gevloerd. Robin Mulder ging achter de bal staan. Hij schoot de bal laag en strak in de rechterhoek, maar dat had keeper Van Schoonhoven schijnbaar ook verwacht waardoor hij op tijd in de hoek lag.

Na de openingsfase die duidelijk voor DOS was kwam de wedstrijd wat meer in balans. Sv Epe kreeg de eerste mogelijkheid via Tijn Nijhof. Zijn inzet van dik twintig meter ging hard en hoog over. Een kopbal van Twan Knul na een goede voorzet van Steyn van Ark werd net op tijd door de doelman onschadelijk gemaakt ten koste van een hoekschop. In de 17e minuut liep een mooie aanval van de geelzwarten uiteindelijk spaak en direct ontstond er aan de andere kant weer gevaar voor sv Epe. De fase die daarop volgde verliep rommelig en gaf aan dat het geen gemakkelijke middag voor DOS zou gaan worden. Het doelpunt in de 30e minuut kwam dan ook enigszins als een verrassing. Een afstandsschot van meer dan 25 meter laag, hard en diagonaal afgevuurd door Nick kwam te laat in het vizier van doelman Van Schoonhoven. Net als vorige week een prachtige treffer van de voet van de DOS captain.

Epe deed er meteen een schepje boven op en DOS was de controle kwijt. Voor rust kwamen de poelänten twee keer goed weg. Eenmaal als gevolg van een buitenspelsituatie en later nog doordat Fariz Mesud op tijd uit zijn doel kwam.

Na de theepauze begint Epe sterk aan de tweede helft. DOS daarentegen heeft de thee slecht verwerkt. Het begint weifelend, het elftal leidt veel balverlies en loopt teveel achteruit. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. In de 56e minuut staat een voorzet van Lars Krijgsman aan de basis van de gelijkmaker. Voordat de bal verdedigt kan worden werkt Justin van Gelder het leer achter Fariz. De DOS defensie ziet er niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst deze wedstrijd onzeker uit. Pas in de 71e minuut is er weer een moment van opwinding. Een prima pass van Nick op Vincent, die inmiddels weer in de spits is geposteerd, wordt door hem vanuit de draai in de korte hoek geschoten. Doordat hij de bal echter niet vol weet te raken is zijn inzet een makkelijke prooi voor de keeper. Even later is het wel raak. Job ter Burg zijn verre trap wordt door Vincent vanaf de rand van de zestien meter doorgekopt. Raymon heeft goed oog op de situatie, ziet Van Schoonhoven uit zijn doel komen, en lobt de bal over de keeper heen waarna de bal het doel in rolt.

Net als in de eerste helft doet Epe er weer een schepje boven op. Het elftal toont enorm veel inzet, strijd en legt alle energie in de resterende vijftien minuten. DOS heeft het moeilijk en de overwinning is nog verre van zeker. Invaller Sven van Egteren haalt over links met een gigantische rush de achterlijn, waar Lenhard net op tijd kan ingrijpen. Een kopbal van Lars Krijgsman gaat net over. Een schot van Maurits de Jong in de korte hoek kan met moeite door Fariz tot corner worden gedegradeerd. De geelzwarten blijven met pijn en moeite overeind en de krappe voorsprong staat in de 85e minuut nog steeds. Als Job, één van de beste DOS spelers deze wedstrijd, de bal naar voren schiet, ontstaat er even wat lucht voor de verdediging. Allan Bakker, na de rust ingevallen, rent er achteraan. De sprint lijkt nutteloos, want twee verdedigers van Epe zijn veel eerder bij de bal. Maar de twee Epenaren lopen elkaar in de weg en zo leidt defensief geklungel toch tot balbezit voor Allan. Hij trekt naar binnen en schiet de bal in de verre hoek perfect binnen. Met een 1-3 voorsprong lijkt de winst vier minuten voor tijd toch wel veilig gesteld. Maar opnieuw toont Epe veerkracht en zorgt geklungel in de DOS defensie voor de aansluitingstreffer. Van Egteren knalt de bal in de 89e minuut snoeihard tegen de touwen. Daarna is er zelfs nog een grote kans op 3-3 door opnieuw slecht verdedigend werk, maar zover komt het niet. DOS komt met de schrik vrij en neemt de volle buit mee richting Kampen.

Volgende week komt AGOVV naar sportpark De Maten. De ploeg uit Apeldoorn, die in de beker prima resultaten behaalde met goede zeges op o.a. dorpsgenoot CSV en NSC Nijkerk, is de competitie gestart met een nederlaag tegen WVF (4-2). Dit weekend pakte het thuis wel drie punten met een overwinning op SVI (2-1).

Opstelling: Fariz Mesud, Job ter Burg, Robin Mulder (63e Martijn Barneveld), Klaas Jan Mulder, Rick Diender (46e Allan Bakker), Nick Hendriks (90e Marc ter Steeg)), Lenhard de Velde, Steyn van Ark, Raymon Beuling, Twan Knul (63e Jochem van Putten), Vincent Huisman.

Door: Jan de Vries