PEC Zwolle laat drie punten liggen in Almelo

Het is PEC Zwolle niet gelukt om voor het tweede jaar op rij in Almelo te winnen. Tegen Heracles komt PEC verdiend op een 0-1 voorsprong, maar daarna glipt de overwinning de ploeg van Johnny Jansen volkomen onnodig uit de handen: 2-1.

PEC Zwolle was in de eerste helft de baas op Erve Asito. Toch moest de ploeg vlak voor de aftrap even omschakelen, omdat aanvoerder Bram van Polen te geblesseerd bleek om te kunnen spelen. Ody Velanas mocht zijn basisdebuut daarom maken. Het was PEC dat voor het meeste gevaar zorgde. Na wat pogingen van afstand kwamen de grootste Zwolse kansen rond het half uur spelen.

Een vloeiende aanval kwam via Younes Namli en Velanas bij Davy van den Berg uit. De middenvelder dwong Heracles-keeper Michael Brouwer tot een redding. De goalie van de Almeloรซrs moest later ook handelend optreden op schoten van Velanas en opnieuw Van den Berg. Vlak voor rust leek Lennart Thy de score te openen, maar in die aanval bleek Van den Berg net buitenspel te staan. 

De thuisploeg had het een stuk lastiger om tot kansen te komen. De grootste was voor spits Mohamed Sankoh, die vlak voor rust in kansrijke situatie de bal over het doel van Jasper Schendelaar schoot. Direct na rust was dat anders, toen was Heracles twee keer gevaarlijk.

Nou ja, de eerste keer was het Thomas Lam die bijna de bal in eigen doel kopte, de bal ging net over. Vlak daarna verdween een indraaiende voorzet van Thomas Bruns maar net voorlangs het doel van Schendelaar. Lang duurde het niet voordat PEC bekomen was van die schrik. Lennart Thy stond namelijk op de juiste plek om een voorzet van Velanas binnen te werken: 0-1.

Halverwege de tweede helft ging het mis, toen Heracles Almelo een penalty kreeg. Die werd binnengeschoten door Emil Hansson: 1-1. Met invallers Tolis Vellios en Nico Serrano ging PEC op jacht naar de 1-2, maar het was de thuisploeg die via opnieuw Hansson de leiding nam. In de slotfase was er nog een grote kans voor Thy, maar hij schoot de bal recht op doelman Brouwer af.

Zondag wacht PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen landskampioen Feyenoord. De aftrap is om 12:15 uur. 

Door: PEC Zwolle