KHC wint moeizaam van Drachtster Boys

Foto: John Zoetebier

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC afreizen naar het Friese Drachten, om uit te komen tegen Drachtster Boys. De club van oud betaald voetbaltrainer Henk de Jong kent een roemrijke geschiedenis, en speelt al vele jaren op hoog niveau. De start van de competitie begon voor Drachtster Boys niet goed. Het behaalde slechts 1 punt in de eerste 2 wedstrijden, dus KHC kon een getergde tegenstander verwachten. KHC wist de eerste 2 wedstrijden te winnen.

KHC begon slordig aan de wedstrijd. In de begin fase was er veel bal verlies, en de passing liet duidelijk te wensen over. Drachtster Boys kwam dan ook een paar keer goed door, maar gelukkig voor KHC stond doelman Steven Vonk zijn mannetje. Naar mate de wedstrijd vorderde werd KHC de bovenliggende partij. Veel kansen had het niet in de 1e helft. De beste kans kwam van de voet van Leroy Knol die een vrije schop te nemen kreeg nadat Husham Ali voor de 16 meter was neergelegd. De vrije schop werd tot hoekschop verwerkt door de uitstekende doelman Emile Peters van Drachtster Boys. Verder was er nog even een hachelijk moment in de KHC defensie, de overigens goed spelende Durk van der Leest verspeelde de bal maar gelukkig voor hem en KHC werd er niet gescoord.

Na de thee een beter KHC. Het kreeg al snel een overwicht, maar gescoord werd er maar niet. Kansen kwamen er voor Boaz Smits en Burak Alp. De Kamper aanhang moest lang wachten op een treffer, en de wedstrijd werd ook wat harder zonder dat het gemeen werd. Het was dan ook jammer dat er een onnodige rode kaart viel aan de zijde van Drachtster Boys. Een jeugdige speler stond nog maar koud in het veld of hij kon alweer vertrekken. Bij het inkomen op Florian van der Wal had hij het been wat te hoog en raakte deze op de knie. De scheidsrechter trok rood waar geel op zijn plaats was geweest. KHC kreeg hierna de beste kansen en kwam in de 79e minuut op voorsprong. Burak Alp bediende Leroy Knol die fraai af ronde. KHC morste hierna met de kansen. Leroy Knol en invaller Jorik Schuur handen een tweede treffer op de schoen, maar lat en de uitstekende doelman van Drachtster Boys stonden in de weg. Drachtster Boys probeerde het nog wel even en een treffer werd zelfs nog afgekeurd wegens buitenspel. KHC trok de overwinning over de streep, en kon wederom 3 punten bijschrijven.

Resumerend: KHC heeft een uitstekend resultaat gehaald. Na de overwinningen op Jubbega en Broekster Boys staat het nu na deze overwinning maar zo bovenaan samen met Flevo Boys. Na een stroeve start was KHC uiteindelijk de bovenliggende partij en de overwinning smaakte niet alleen zoet, maar was ook volkomen terecht.

Volgende week speelt KHC weer een thuiswedstrijd. Het komt dan uit tegen FC Burgum (Bergum) een dorp in de gemeente Tietjerksterdeel. Het Friese dorp kent ongeveer 10.000 inwoners. De vereniging is een fusie club tussen vv Bergum en BCV, en speelt sinds 2019 haar wedstrijden op zaterdag. De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark De Venen aan de Veneweg 1 in Kampen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Venekamp uit Borger.

Verslag: Tjibbe van Dijk