Verdiende overwinning voor ‘s-Heerenbroek op ’t Harde

Afgelopen zaterdag heeft ’s-Heerenbroek een zakelijke en verdiende overwinning weten te pakken bij ’t Harde. SHB won met 0-2 en hier was eigenlijk weinig op aan te merken. Qua kansenverhouding was SHB wel een stuk gevaarlijker, maar het miste ‘de Groene Draken’ aan scherpte en rust. En toch… 6 punten na 3 wedstrijden in de 3e klasse; geen gek begin, lekker hoor!

In de wedstrijdbespreking zette Freddie van de Burg direct te toon; er moeten vandaag spelers boven zichzelf uit stijgen! Geen 6’jes cultuur bij spelers van SHB1, maar uitschieters naar een 8 á 9 om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. De vraag was niet of dit zou gebeuren vandaag, maar wie het zouden zijn/doen?!

Het is nog een lang seizoen, maar tegen clubs van gelijk kaliber (ja, wij denken/dachten dat ’t Harde redelijk gelijkwaardig is aan ons) MOET je de punten pakken om weg te blijven van de onderste plekken.

’s-Heerenbroek mocht aantreden in het zwarte uittenue. Rob was hier trouwens persoonlijk heel erg blij mee, want dit is zijn favoriete uit-tenuekleur. Donderdag in de kleedkamer was hij hier namelijk al mee bezig. Na het prachtige rode – en blauwe uittenue van vroeger, is hij blij met de genomen keuze voor zwart. Zo enthousiast deze man, heerlijk!

Dat SHB1 een echt team was bleek al in de kleedkamer. Waar de ene speler zijn wedstrijdbroekje of trainingssokken was vergeten, wisten andere spelers met hun uitgebreide assortiment (2 paar extra meenemen) alles weer aan te vullen. Nu denkt u als lezer; trainingsokken voor een wedstrijdtenue? Ja, zo werkt dat nou eenmaal bij ons. Lekker praktisch, daar houden wij boertjes van!

Wat betreft de wedstrijd: SHB begon onrustig, herstelde zich na een omzetting, scoorde hierna 2x en was daarna vooral slordig. Net als ons moet ’t Harde het ook gewoon hebben van strijdlust en ‘boven zichzelf uit stijgende spelers’. Maar ’t Harde leek er eigenlijk niet veel zin in te hebben en liep ook gewoon achter de feiten aan. Hun beste speler werd zelfs op de backpositie gezet speciaal voor Jeppo, maar Jeppo zat helaas voor hem op de bank en deze tactische meesterzet van ’t Harde had weinig zin…

’s-Heerenbroek had veel onder controle en had weinig te duchten voor de andere groenhemden. ’t Harde heeft over de gehele wedstrijd maar twee echte kansen gehad; een bal die puur ter toeval voor de voeten kwam van onze Henk (die schrok er zelf ook van en maaide de bal richting de woonwijk) en een prachtige voorzet in de 2e helft die meer verdiende (maar over werd gekopt).

’s-Heerenbroek stelde daartegenover wel veel meer gevaar. Met name Daan (Daan-rendement afgelopen 2 wedstrijden) liet de tegenstander zich duizelig draaien en had een paar gevaarlijke acties in huis. Helaas had Daan wat minder rendement vandaag, anders had de score veel hoger kunnen uitlopen.

Nadat er al twee goals afgekeurd waren (1 terecht en de ander zeer discutabel), mocht Rob na een aanval uit het boekje de 0-1 maken na een assist van Niek. De grensrechter probeerde alleen weer roet in het eten te gooien en heeft letterlijk 1 minuut lang met zijn vlag omhoog gestaan. De goed leidende scheidsrechter Akkus liep toch maar even naar hem toe om te zeggen dat het deze keer echt geen buitenspel was en hij getraind wordt op vlaggers als deze.

Het valt ons op dat de scheidsrechters in de 3e klasse echt zulke beslissingen durft te nemen. Natuurlijk, wij hebben te maken met amateurs (en zijn wij zelf natuurlijk ook), maar dit was in de 4e klasse wel anders! Dhr. Akkus mag hiervoor echt de complimenten krijgen om naast het duidelijke fluiten ook goed het spel mee te lezen.

Voor rust maakte Wim zijn eerste in de 3e klasse door een rebound keihard binnen te rossen. Voorbereidend kopwerk was ‘natuurlijk’ van onze Sem, die zoals zo vaak een kopduel won en op goal wist te koppen. De bal werd alleen voor de lijn weggehaald, waarbij de bal voor Wim zijn voeten kwam met alle gevolgen vandien…

De 2e helft begon nog redelijk fel, ’t Harde wou er voor gaan maar kon al snel geen vuist maken. Na een geweldige actie van Daan met een ziedende pegel richting kruising (werd helaas gepakt) en een goede corner kans voor invaller Jesper kakte de wedstijd behoorlijk in. ’s-Heerenbroek werd enorm slordig in de passing en wist heel slecht met de geboden ruimte en kansen om te gaan. De 0-3 had echt moeten vallen, maar SHB was hier niet scherp genoeg voor. Het werd een vechtwedstrijd, wat vooral veel energie vroeg van de ploeg. Meerdere spelers waren echt op richting het einde van de wedstrijd en liepen tegen kramp aan (waarvan de ondergetekende). Gelukkig stond de organisatie van SHB wel als een huis, waarvoor Willard en Gert (centrale blok achterin) de credits mogen krijgen.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor ’s-Heerenbroek. Zaterdag mogen ‘de Groene Draken’ het op gaan nemen tegen ‘de Gele Kanaries’ uit Oosterwolde. VSCO ’61 is dan te gast op ‘het Broekerland’. Even een besef momentje… Hoe mooi is het dat VSCO te gast is bij ons in een competitieduel? Dat de 1e selectie van zo’n grote club door onze speeltuin en woonwijk richting hoofdveld loopt (en natuurlijk denkt; waar zijn wij in vredesnaam beland??). En dan hebben wij het nog geen eens over de huidige hindernis bij de kleedkamers, waar ze al balancerend over steigerplanken levend de overkant moeten proberen te halen, om maar niet in de diepe bouwput van de nieuwe kleedkamers te belanden. Wat een charme heeft ’s-Heerenbroek toch hé….

Verslag: Wim Kwakkel