Nipt verlies Kampenion in Hoorn

Op de foto: een kijkje in de gezellige zaal van Kampenion bij de jeugdwedstrijden afgelopen zaterdag.
Foto: © G. Wessels

Van een terugblik op de competitiewedstrijden in de afgelopen week kunnen de tafeltennissers bij Kampenion waarschijnlijk niet vrolijk worden. Bij de senioren eindigden zeven van de acht wedstrijden in een nederlaag. En de enige overwinning (van Kampenion 5) werd waarschijnlijk grotendeels veroorzaakt doordat de tegenstander met slechts twee spelers kwam opdraven.

In de vierde wedstrijd van de najaarscompetitie kwam Kampenion 1, het vlaggenschip van de Kamper tafeltennisvereniging, in Hoorn uit tegen het van tevoren hoger ingeschatte Disnierats 1. Het werd een lange en spannende middag. Maar liefst zes van de dertien partijen werden pas beslist na de maximale vijf games. En vijf van die zes leverden een overwinning op voor de thuisclub. Aan het eind van de middag stond er 7 – 6 op het scorebord. Gert-Jan de Lange won twee van zijn drie partijen. Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Ton Ringenier wonnen allen een partij. Het zesde punt voor Kampenion kwam tot stand doordat een van de Disnierats helaas uitviel.

Kampenion staat daarmee op de vijfde plaats in poule A van de 2e divisie. De volgende wedstrijd is komende zaterdag, thuis tegen Taverbo 1 uit het Brabantse Boxtel, de koploper. Gelet op eerdere onderlinge resultaten kon dit wel eens een zware middag voor de Kampenaren worden.

Het eerste jeugdteam van Kampenion speelde thuis tegen NTC Leogang 5 uit Nunspeet. De Kampenaartjes wonnen met 6 – 4. Nika en Jamano van der Meulen waren beiden goed voor twee punten en wonnen samen het dubbel. Ismay Kaptein won een partij. Na drie van de acht wedstrijden in de 4e klasse staat Jong Kampenion ruim bovenaan. Het is wellicht nog wat vroeg, maar op de tribune zei Gerard Wessels: “Het spel van onze jeugdspelers vertoont duidelijk een stijgende lijn. Afgaand op wat ik vanmiddag gezien heb, gloort er een kampioenschap.”

Dat Ismay, Nika en Jamano toe zijn aan een stapje hoger, zou best eens kunnen, maar dat is pas duidelijk op 2 december, het eind van de competitie.