Gehavend PEC Zwolle verliest in eigen huis van Feyenoord

In het thuisduel tegen Feyenoord heeft PEC Zwolle gestreden voor wat het waard was. Tegen de Rotterdammers kregen de Zwollenaren ook wel wat kansjes, maar Feyenoord was simpelweg sterker en Santiago Giménez bleek de kwelgeest voor PEC: 0-2.

PEC Zwolle begon gehavend aan het duel met de landskampioen. Ferdy Druijf en Lennart Thy ontbraken in de selectie van Johnny Jansen door ziekte, Dean Huiberts en Tolis Vellios waren hun vervangers. Ook Bram van Polen ontbrak, net als vorig weekend.

PEC had het logischerwijs knap lastig met de ploeg van Arne Slot, de Rotterdammers waren het team met het meeste balbezit. Toch gaf PEC niet veel kansen weg. Het was halverwege de eerste helft dat Santiago Giménez bij een van zijn eerste gevaarlijke momenten direct raak schoot: 0-1.  

De mannen van Jansen hadden best wat dreigende momenten. Zo was Vellios bij een corner dicht bij een doelpunt en had ook Younes Namli af en toe wat dreiging met een schot van afstand. Soms ook dreven de Zwollenaren hun actie iets te ver door, waardoor een schietkans verloren ging.  

Begin van de tweede helft was het opnieuw Giménez die namens Feyenoord scoorde. Een Zwolse bal van achteruit kwam snel weer terug voor de voeten van de Mexicaan. Die schoot de bal onhoudbaar achter keeper Jasper Schendelaar: 0-2. Vellios werd vlak daarna diep gestuurd en had de spanning terug in de wedstrijd kunnen brengen.

Hij besloot af te spelen op Namli en kreeg de bal weer terug, maar die poging belandde niet tussen de palen. Ook Dean Huibers was dicht bij een doelpunt. Na een steekbal van Ody Velanas lukte het hem niet om Timon Wellenreuther te passeren. In de slotfase raakte Feyenoord nog de lat, maar het bleef bij 0-2. 

Na de interlandperiode gaat PEC Zwolle op bezoek bij Excelsior in Rotterdam. Op zondag 22 oktober om 14.30 uur wordt er op Woudestein afgetrapt. 

Door: PEC Zwolle / Foto’s: Hans Smit