Go-Ahead Kampen wint overtuigend van Alcides

Afgelopen zaterdagavond (wedstrijd begon om 18.00 uur) won Go-Ahead Kampen zeer overtuigend met 1-4 bij Alcides in Meppel. Na vijf minuten spelen schoot Wilbert Wessels een vrije trap fraai binnen, 0-1. Kort daarna kopte Wilbert Wessels de bal tegen de lat. De eerste mogelijkheid van Alcides in de 22e minuut was direct raak door Milan Ronkes. GAK had in de 1e helft een overwicht en het liet voor rust na om op voorsprong te komen. Luuc Knul schoot uit de draai, maar raakte de lat en een inzet van Wilbert Wessels belandde op de bovenkant van het doel. Ruststand 1-1.

Na rust een heel sterk spelend Go-Ahead Kampen en het was genieten langs de lijn. Er werd gestreden voor elke meter en de linies stonden kort op elkaar, waardoor veel jongens in hun kracht kwamen te spelen. Arjan Wiegers was een plaag voor de verdedigers van Alcides. Hij leverde in de 52e minuut een mooie assist op Luuc Knul en die schoot de Kampenaren weer op voorsprong, 1-2. Tien minuten later bekroonde Arjan Wiegers zijn sterke spel met een prachtige goal. Hij schoot de bal vanaf de rand van de zestien meter knap in de bovenhoek, 1-3. Grote blijdschap bij de staf, spelers en alle meegereisde supporters. In de 78e minuut maakte Wilbert Wessels zijn 2e treffer van de avond en ook dit was een heel mooi doelpunt. De spits zag de doelman van Alcides te ver voor zijn goal staan en schoot de bal van 35-40 meter over de keeper in het doel. Al met al een prima overwinning voor de rood-gelen.

Aanstaande zaterdag komt Jubbega naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Joop Gall (was trainer in het profvoetbal bij FC Groningen, BV Veendam, Go-Ahead Eagles en FC Emmen) is terug te vinden op de 9e plaats met drie punten uit drie wedstrijden. Jubbega kende een uitstekende voorbereiding. Men wist alle oefen en bekerwedstrijden te winnen, maar de eerste twee competitie wedstrijden tegen KHC (1-2) en Flevo Boys (3-0) gingen verloren. Vandaag (zondag 8 oktober) wisten de mannen uit Friesland de eerste competitie wedstrijd winnend af te sluiten. In eigen huis werd Marum met 2-1 verslagen. Jubbega heeft een aantal goede aankopen gedaan de laatste jaren en heeft ambities. De club heeft met Xander Houtkoop (ex prof SC Heerenveen, FC Emmen, Heracles Almelo, Go-Ahead Eagles, ADO den Haag en Cambuur Leeuwarden) en de in Kampen geboren aanvoerder Henrico Drost (SC Heerenveen, Excelsior, De Graafschap, VVV Venlo, RKC Waalwijk, NAC Breda) twee zeer ervaren krachten in de gelederen.

Go-Ahead Kampen is de competitie uitstekend begonnen met twee overwinningen tegen LSC’1890 (6-1) en Alcides (1-4) en heeft vertrouwen getankt. Aankomende zaterdag komt er een ander kaliber tegenstander naar Sportpark ‘’Middenwetering’’. Qua selectie acht ik Jubbega in staat om in het linkerrijtje te gaan eindigen. De wedstrijd op ons eigen sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeffrey Wolthof uit Groningen.

Robert Hamer.