Bloemen voor onbekende overledene in binnenstad, hardnekkige geruchten over roofmoord

De politie is sinds woensdagmiddag bezig met een groot onderzoek in de Buiten Nieuwstraat. In een woning werd een overledene aangetroffen. Volgens omwonenden zou de bewoner, een man van circa 83 jaar, het slachtoffer zijn geworden van een beroving. De politie kan dit niet bevestigen.

“We doen onderzoek naar de aard en omstandigheden van het overlijden. Meer kunnen we op dit moment nog niet zeggen,” zegt Henk Kremer, woordvoerder van politie Oost-Nederland, donderdagmiddag desgevraagd. Inmiddels zijn de eerste bloemen gelegd door buurtbewoners en namens een bekend café aan de Plantage.

Aanvankelijk vond het onderzoek gisterenmiddag rond 14.30 uur plaats in en rondom de woning op de hoek van de Buiten Nieuwstraat en de Botervatsteeg. Later werd de plaats delict groter gemaakt. Omliggende steegjes werden afgezet met hekken. Forensisch onderzoekers en de recherche zijn sindsdien bezig met een grootschalig opsporingsonderzoek. Op de straat voor de woning zijn talrijke genummerde bordjes geplaatst. Normaliter duidt elk bordje op een spoor dat minutieus wordt vastgelegd door de politie. Vermoedelijk gaat het hier om bloeddruppels.

Rondom de woning staan zwarte schermen. Achter de schermen staat onder meer een mobiele PD-unit van de politie, een vrachtwagen die door de recherche gebruikt wordt als mobiel kantoor. Ook zijn er toiletten en andere voorzieningen geplaatst voor de agenten die er inmiddels meer dan 24 uur aan het werk zijn. 

Op de Burgwal en in de Oudestraat zijn meerdere zijstraten afgezet door de gemeente. Bewoners kunnen het afgezette gebied wel in en uit. De Buitenhofstaat is ter hoogte van de Botervatsteeg afgezet met rood-witte linten. Handhavers van de gemeente houden een oogje in het zeil in het afgezette deel van de binnenstad.

De politie meldt op social media dat het onderzoek voorlopig nog in volle gang is en de straat afgesloten blijft.