Informatiepunt Kampen en vrijwilligersplatform openen deuren in Bibliotheek

Vandaag opende wethouder Jan Peter van der Sluis op feestelijke wijze het Informatiepunt Kampen. Dit is gevestigd in de bibliotheek van Kampen. Inwoners kunnen er terecht met al hun vragen over het sociale domein. Dit initiatief is een samenwerking tussen WijZ, bibliotheek, Humanitas, Present en gemeente Kampen. Ook werd op hetzelfde moment ook het online platform ‘Kampenvoorelkaar’ gelanceerd. Dit werd onthuld door Wim van de Vegt van WijZ, in samenwerking met de vrijwilliger van het jaar.

De gemeente Kampen vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich goed kan voelen en kan meedoen in de samenleving.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Graag willen we dat onze inwoners weten waar ze met hun sociale wensen en (hulp)vragen terecht kunnen én dat ze goed verder geholpen worden. Daarom is er de afgelopen periode volop gewerkt aan de realisatie van twee nieuwe initiatieven: Informatiepunt Kampen en vrijwilligersplatform Kampenvoorelkaar.”

Het Informatiepunt Kampen wordt bemenst door vrijwilligers, onder begeleiding en aansturing van coördinator Bart Drost.

Bart Drost:“De vrijwilligers pakken eenvoudige vragen terplekke op en voor zaken die wat ingewikkelder zijn, brengen zij de inwoner in contact met een van de samenwerkende organisaties. Daar werken mensen die de inwoner gericht verder kunnen helpen.”

Informatiepunt Kampen

Dit is gevestigd op de 1e verdieping van de bibliotheek en meerdere dagdelen per week geopend voor inwoners met vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg, geldzaken, digitale hulp, opvoeden en opgroeien. Ook voor betrouwbare informatie over eenzaamheid, vervoer, uw buurt, ouder worden en lezen en schrijven zijn zij er aan het juiste adres.

Openingstijden

  • Maandag 13:00 – 15:00 uur
  • Dinsdag 10:00 – 12:00 uur
  • Donderdag 13:00 – 15:00 uur

Vrijwilligers(werk) in Kampen

Kampenvoorelkaar is het online platform voor vrijwilligerswerk, ontmoeting en burenhulp in de gemeente Kampen. Ook voor maatschappelijke organisaties is dit dé plek om vrijwilligers te werven!

Op Kampenvoorelkaar kunnen inwoners hulp vragen, of iemand hulp bieden wanneer zij dat willen. Het is een betrouwbaar, gemakkelijk en gratis platform. Inwoners die er online niet uitkomen, of vragen hebben worden verder geholpen door de vrijwilligers van Informatiepunt Kampen.