Hanzereporters – Kamper Praatcafé [VIDEO]

Tijdens het Hanzereporters project leerden deelnemers om zelf videoportretten te maken. Onder leiding van ervaren docenten gingen ze aan de slag met onder andere interviewtechnieken, het maken van filmopnames en het monteren van opnames tot een volwaardige minireportage.

Deze video is tot stand gekomen door het Hanzereporters project en gemaakt door Hanzereporters Bertien & Cigdem.

Hanzereporters was een project met een tweeledig doel. Enerzijds was het doel om mensen de kans geven om iets te leren over het maken van videoportretten, van interviewen tot videobewerking. Anderzijds was het doel om meer bekendheid te geven aan vrijwilligerswerk. De videoportretten zijn gemaakt over mensen die vrijwilligerswerk doen in de gemeente Kampen Op die manier kunnen de videoportretten worden ingezet als promotiemiddel in de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers

Hanzereporters is ontstaan door een samenwerking tussen ‘Het Beste van Kampen” en RTV IJsselmond. ‘Het Beste van Kampen’ is een samenwerking tussen Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum, Bibliotheek, Quintus en Wijz Welzijn.

Met dank aan de Gemeente Kampen, vsbfonds.nl en #langlevekunstfonds.