Man uit Kampen (26) komt om het leven bij ongeval in Zwolle

Op de Hasselterweg in Zwolle is zaterdag een 26-jarige automobilist uit Kampen om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Vanwege het onderzoek werd een deel van de Hasselterweg, vanuit Zwolle richting Hasselt urenlang afgezet.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 4.45 uur ter hoogte van station Stadshagen. Vermoedelijk heeft de bestuurder de flauwe bocht te laat gezien. De auto heeft een stoeprand en een boom geraakt alvorens tegen het talud tot stilstand te komen.

De politie en ambulancedienst gingen met spoed ter plaatse. Ook de brandweer en een traumahelikopter uit Groningen werden opgeroepen. De hulp was echter niet meer nodig, het slachtoffer bezweek ter plekke aan de verwondingen.

Tegen 9.00 uur was het onderzoek op de ongevalsplek afgerond en kon de Hasselterweg weer worden vrijgegeven voor het verkeer.