Politie tast in duister over de dood van ‘uienkoning’ Maas van den Heuvel’ (84)

De politie heeft woensdag de bekende en geliefde Maas van den Heuvel (84) dood aangetroffen in zijn woning aan de Buiten Nieuwstraat. Sindsdien kammen forensisch rechercheurs de woning minutieus uit en verricht de politie een onderzoek in de buurt. Het onderzoek in de woning is tot op heden niet afgerond. Over de doodsoorzaak tasten de speurders vrijdag nog steeds in het duister.

De omgeving rondom de woning van Van den Heuvel is hermetisch afgezet vanwege het politieonderzoek. Verschillende mensen hebben er inmiddels bloemen gelegd. Over de doodsoorzaak gaan in de stad verschillende verhalen rond die niet eenduidig zijn. De politie roept getuigen op om contact op te nemen als ze beschikken over camerabeelden of informatie hebben over de dood van Van den Heuvel.

Van den Heuvel was een bekende verschijning in de agrarische wereld. De voormalig uienteler op Kampereiland was tot op hoge leeftijd actief als belangenbehartiger voor zijn sector. Daarnaast was hij in het verleden loonwerker, mestdistributeur, taxateur bij een verzekeraar, medeoprichter en voorzitter van CDA Kampen en bestuurslid bij landbouworganisaties en de Landbouwbeurs in Emmeloord. 

Ook veel Kampenaren kennen Van den Heuvel, die over anderhalve week zijn 85e verjaardag zou vieren. Buurtbewoners en gasten van kroegen beschrijven hem als een zachte en vriendelijke man. Zo vertelt een stamgast van café Eigenwijs aan de Plantage dat Van den Heuvel net zo makkelijk sprak met een landbouwminister als met een onbekende in de kroeg.

Maas van den Heuvel (84) Foto: Peter Denekamp/inzet: eigen foto