Voorbeschouwing Zalk – Sportlust Vroomshoop

Voor wie is er zaterdag de lust en wie draagt de last? De last van het naar beneden kijken welke clubs er dichter in de buurt komen, in tegenstelling tot de lust van mee mogen doen om de bovenste plekken.

Wie blijft er in de slipstream van de grote titelkandidaat Lemele en staat er in het linker rijtje? Wordt het de thuisploeg die al 3 wedstrijden ongeslagen is en in de slotfase wist te winnen in de gemeentelijke derby tegen vv Kampen.

Of gaat de eer naar Vroomshoop? Die de Zalkers kunnen passeren op de ranglijst. Sportlust heeft in haar laatste wedstrijd laten zien dat ze in een rechtstreeks duel zich niet laat ondersneeuwen door een topteam. Ze wisten met een minimaal verlies van 3-4 thuis te verliezen van koploper Lemele.

Het is zaterdag voor de eerste keer dat de “strijd der geelhemden” wordt gestreden. Nog nooit eerder ontmoeten beide clubs elkaar. Terwijl de club uit Vroomshoop opgericht werd in de laatste jaren (1950) van het “Rijke Roomse Leven” door aanmoediging van wijlen Pastoor Knuif als RKSV Sportlust. Een paar honderd jaar geleden zou deze twist tussen een CSV en een RKSV tachtig jaar duren, maar we hopen het zaterdag in 90 minuten en nog een klein beetje te doen.

Volgens de geleerden is deze ontmoeting helemaal in lijn met het “2de Vaticaans concilie” waar de drempel is weggehaald voor de ontmoeting met medegelovige en mensen van goede wil.

Sportlust is net als Zalk niet alleen een voetbalclub, maar er worden nog meer sporten beoefend. Naast voetbal wordt er ook aan hardlopen gedaan!

Moet Zalk opletten voor de hardlopers uit Vroomshoop? Volgens de aanvoerder van SV Zalk ‘Jeroen van den Bosch’ is dat niet nodig. “Je moet op het juiste moment vertrekken, dan maakt snelheid niet uit!”. Misschien is dat wel de reden dat SV Zalk geen 12 maar 7 punten heeft.

De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark “An de Steege” in Zalk