Politie reconstrueert laatste avond van Maas van den Heuvel

Het onderzoek naar de dood van de 84-jarige Maas van den Heuvel uit Kampen is nog in volle gang. De politie heeft aanwijzingen voor een misdrijf maar wil niet zeggen hoe de Kampenaar om het leven is gekomen. Dat vertelde Sven Strijbosch, woordvoerder van de politie Oost-Nederland, maandag in het opsporingsprogramma Plaats Delict.

Wel werd duidelijk dat Maas van den Heuvel voor het laatst is gezien op maandag 16 oktober om 21.00 uur. Hij verliet toen Café de Lantaarn in de Buiten Nieuwstraat. De kroeg ligt op ongeveer 140 meter afstand van de woning van Van den Heuvel in dezelfde straat.

De politie probeert de avond te reconstrueren en roept daarom getuigen op die hem die avond nog hebben gezien. Ook vragen ze mensen die over camerabeelden beschikken, die gemaakt zijn tussen 21.00 en 22.00 uur, te delen met de politie.

De 84-jarige Kampenaar werd vorige week woensdag dood in zijn woning aan de Buiten Nieuwstraat aangetroffen. De politie startte direct met een grootschalig opsporingsonderzoek. De straat en de omgeving werden hermetisch afgesloten. Forensisch rechercheurs kamden de woning van Van den Heuvel minutieus uit. Zaterdagmiddag kwam er een einde aan het onderzoek op de plaats delict en werden de afzettingen opgeheven.

Het overlijden van Van den Heuvel bracht een schok teweeg in Kampen en ver daar buiten. Maas van den Heuvel was een geliefde en prominente Kampenaar. Hij was onder meer actief in de lokale politiek voor het CDA. Ook was de voormalig uienteler decennialang een belangbehartiger voor de Nederlandse akkerbouw.

In een interview met RTV 1IJsseldelta vertelde Theo Rietkerk over zijn laatste ontmoeting met Maas van den Heuvel, enkele dagen voor zijn plotselinge overlijden. “Maas zou nooit een vlieg kwaad doen,” aldus Rietkerk.

Politiewoordvoerder Henk Kremer op de plaats delict in Kampen. Foto: Politie Basisteam IJsselland-Noord
Op maandagavond 16 oktober zag Maas van den Heuvel er zo uit.