Kleur de Hanze gestart in Kampen

Kampen Partners daagt jonge en oude kunstenaars uit om kleurplaten in te leveren voor Kleur de Hanze. Het evenement is een belangrijk onderdeel van het Hanzejaar 2023. Van 22 tot en met 30 december 2023 worden 9 dagen lang in 9 Hanzesteden gebouwen in het licht gezet door middel van projecties. In Kampen is dat het oude raadhuis, waar nu het Stedelijk Museum Kampen gevestigd is. Hiervoor worden kleurplaten geselecteerd van 150 Kampenaren. Alle Kampenaren mogen meedoen. Jong en oud, met krullen en kaal, oud en nieuw.

Downloaden

Citymarketeer Roeland Tameling heeft er zin in en legt uit, dat de spelregels simpel zijn: “Download de kleurplaat via www.kleurdehanze.nl, kleur het gebouw in en wie weet wordt jouw werk geprojecteerd. Maar let op de uiterste inzenddatum, dus stuur je kleurplaat vóór 12 november 2023 digitaal op”.

Opening

De feestelijke opening van Kleur de Hanze in Kampen vindt plaats op vrijdagavond 22 december om 19.00 uur op het Koeplein met o.a. wethouder Bas Wonink en burgemeester Sander de Rouwe. Alle inwoners en bezoekers van Kampen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.