Go-Ahead Kampen hard onderuit met 4-1 bij Broekster Boys

Afgelopen zaterdag ging GAK hard onderuit met 4-1 bij Broekster Boys in het hoge noorden. Daar leek het in de 1e helft totaal niet op. De rood-gelen begonnen sterk aan de wedstrijd en al in de 10e minuut was het 0-1. Na een mooie aanval was het Niek van Enk die een voorzet op maat gaf op Wilbert Wessels en de aanvaller kwam goed voor zijn man en schoot binnen. Een echte spitsengoal. Go-Ahead Kampen kreeg een paar kansjes in het 1e half uur, de organisatie stond goed en men had weinig te duchten van Broekster Boys.

In de 31e minuut moest het 0-2 staan toen Rutger Koopman met een prima pass Jarni Koorman alleen voor de keeper zette, maar de middenvelder miste deze grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Na 37 minuten kwamen de mannen uit Friesland uit het niets op 1-1. De bal werd achterin niet goed weggewerkt en aanvoerder Riemer Doornbos schoot raak. Ruststand 1-1. Na de pauze kwam Broekster Boys onherkenbaar sterk uit de kleedkamer en GAK werd op alle vlakken totaal overrompeld en overklast. In de 49e minuut schoot Piet Wessel Dijkstra de 2-1 uit een rebound binnen. Twee minuten later een kort genomen corner, er werd niet uitgestapt en druk gezet op de bal en Hedgar Hoekstra kon de bal in de hoek schieten, 3-1.

In de 56e minuut kopte Piet Wessel Dijkstra tot overmaat van ramp ook nog de 4-1 binnen en was de wedstrijd beslist. Nadat Broekster Boys nog een aantal kansen niet wist te benutten kreeg Jarni Koorman in de 61e minuut de uitgelezen mogelijkheid om de Kampenaren weer terug in de wedstrijd te brengen. Arjan Wiegers gaf een voorzet op maat en de kopbal van Jarni Koorman vanaf 5 meter ging naast. In het laatste half uur nog een aantal mogelijkheden voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord en zo verloor Go-Ahead Kampen met grote cijfers bij Broekster Boys.

Aanstaande zaterdag komt Drachtster Boys naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Willem Lanjouw is terug te vinden op de 7e plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden. Afgelopen zaterdag wonnen de mannen uit Drachten met 2-1 van Marum en de laatste uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen bij Flevo Boys. Ook in de beker won men met 4-1 van FC Wolvega. Clubtopscorer is Anton Vredevoort met vier treffers. Vorig seizoen eindigde Drachtster Boys als 9e in de 1e klasse F Noord.

Overige wedstrijden in de 1e klasse I:

* Flevo Boys – ONS Sneek
* KHC – Olde Veste’54
* Marum – FC Burgum
* Blauw Wit’34 – Alcides
* LSC’1890 – Jubbega

Go-Ahead Kampen weet na drie overwinningen op rij weer wat verliezen is na afgelopen zaterdag.

Verslag: Robert Hamer