KHC komt tegenslagen niet te boven in Sneek en loopt tegen een nederlaag aan

KHC moest zaterdagmiddag j.l. aantreden tegen ONS uit Sneek. Echter op zaterdagmorgen kwamen de eerste tegenslagen. Enkele spelers konden niet mee wegens droevige privé omstandigheden. In de warming up moest Florian van der Wal ook nog afhaken, dus was het even puzzelen om het team neer te zetten. Dat lukte uiteindelijk prima.

De wedstrijd op het prima te bespelen kunstgrasveld van ONS ging voortvarend van start. Beide teams combineerden er lustig op los. De 1e kans was voor KHC, een voorzet van Jesper Westendorp werd naast gekopt door Maurice Vespiani. Enkele minuten later belande een harde inzet van Illias el Morabit in de handen van de Sneker sluitpost. Aan de ander kant moest Jonathan van Marle reddend optreden na fouten in de KHC defensie. Kansen alom, en het was wachten op een treffer in deze fase van de wedstrijd.

In de 10e minuut kwam ONS op een 1-0 voorsprong. De KHC verdediging stond even niet goed en Ruben Eijzenga van de thuisclub kopte fraai raak. KHC ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het combineerde er lustig op los, en maakte een voortreffelijke indruk de 1e helft. De gelijkmaker kwam er in de 20e minuut. Boaz Smits kwam na een fout van een ONS verdediger in bal bezit. Hij bracht de bal voor het doel en Durk van der Leest kon er nog net zijn blonde kuif tegen aanzetten 1-1. Hierna een fase waarin ONS dat over een uitstekend jeugdig team beschikt de bovenliggende partij was. Toch kreeg KHC op slag van rust nog een niet te missen kans. De ONS verdediging had grote moeite om Husham Ali in bedwang te houden. In de slotminuut had hij de 1-2 op de schoen maar de bal ging rakelings naast. Ruststand 1-1.

Na de rust een hard werkend KHC dat alles moest geven tegen een prima voetballende tegenstander. KHC had in de 1e helft ook al een inzet op de paal zien belanden en nu gebeurde dat aan de andere kant, rond de 57e minuut. KHC had het moeilijk in die fase. Jesper Westendorp moest ook nog geblesseerd van het veld en de problemen stapelden zich op. De arbitrage begon ook te knoeien, bij een inworp voor KHC, overrulde de scheidsrechter ten onrechte zijn neutrale assistent Hessel Soldaat. Kreeg daar wat commentaar op natuurlijk en haalde hij zichzelf hiermee uit de wedstrijd. ( jammer) Want even later beoordeelde hij een actie van Leroy Knol totaal verkeerd. Knol kwam weliswaar met te hoog been in, maar van boze opzet was geen sprake. Knol moest met rood van het veld. De wedstrijd die uiterst sportief was kreeg zo een negatieve lading. ONS kwam niet veel later op een 2-1 voorsprong via een doelpunt van Joran Swart. KHC probeerde het nog wel even, beroerde nogmaals de paal maar tot scoren kwam het niet. ONS bepaalde via een terechte strafschop de eindstand op 3-1 doelpuntenmaker was Tim ten Voorde.

Resumerend: KHC weet weer wat verliezen is. In een zeer vermakelijke 1e helft lieten beide teams zien dat ze in de kopgroep thuis horen. Met af en toe hoogstaand voetbal werd het publiek vermaakt. Na de thee werd het allemaal minder en kwamen de nodige tegenslagen zoals beschreven. Op naar de volgende wedstrijd en tegenslagen incasseren en verwerken. Dat maakt je uiteindelijk een sterkere team.

Volgende week speelt KHC een thuiswedstrijd tegen Olde Veste uit Steenwijk. Het team staat op de 6e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden. Het speelde net als ONS Sneek vorig seizoen nog in de 4e divisie, en is vast van plan om zo snel mogelijk daarin terug te keren. KHC staat met 12 uit 5 wedstrijden nog steeds op een gedeelde 1e plaats samen met Flevoboys . Ingrediënten voor een spannende voetbal wedstrijd.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Smit uit Drachten.

Verslag: Tjibbe van Dijk