KHC effectiever dan Blauw Wit’34

Foto : John Zoetebier

Na de 2 nederlagen tegen respectievelijk ONS Sneek en Olde Veste, 2 titel kandidaten was het zaak om weer punten te halen voor KHC. Tegenstander van KHC zaterdagmiddag Blauw Witโ€™34 bivakkeert in de middenmoot. KHC zonder de geblesseerde Burak Alp kon verder volledig aantreden.

De wedstrijd op deze regenachtige zaterdagmiddag kwam moeizaam op gang. Blauw Witโ€™34 had al vroeg op voorsprong kunnen komen. Illias el Morabit plaatste de bal foutief terug. De bal werd onderschept en gelukkig voor KHC kon doelman Steven Vonk de inzet tot hoekschop verwerken. Enkele minuten later was het Boaz Smits die KHC op voorsprong had kunnen brengen maar zijn harde inzet werd uitstekend tot hoekschop verwerkt door de Leeuwarder sluitpost. Jonathan van Marle kreeg nog een kans, maar het was Blauw Wit โ€™34 dat in de 11 minuut op voorsprong kwam. Bij een hoekschop stond het even niet goed, en Floris Veenstra van de Friezen kopte fraai raak 0-1. Zo stond KHC maar zo weer achter. Gelukkig kwam het vrij snel op gelijke hoogte. Illias el Morabit kwam op de linker vleugel goed door. Plaatste de bal hard voor de voeten van Leroy Knol die binnen werkte 1-1. KHC kreeg in de vervolg fase een licht veld overwicht, maar de Friezen bleven uiterst gevaarlijk. Beide doelverdediger deden het uitstekend en hielden hun team in de wedstrijd. Ruststand 1-1.

Na de thee direct al een prima kans voor Blauw Wit โ€™34, maar ook nu weer bracht Steven Vonk prima redding. Even later kwam KHC op voorsprong. Jonathan van Marle kopte de bal richting Boaz Smits, die fraai scoorde 2-1. Die zelfde Boaz Smits maakte er even later 3-1 van op aangeven van Leroy Knol. KHC kreeg het hierna nog even moeilijk want het stugge Blauw Wit โ€™34 gaf zich nog niet gewonnen. Het kreeg dan ook nog enkele prima kansen op de aansluittreffer maar die kwam er uiteindelijk niet. In de 76e minuut kwam KHC op een 4-1 voorsprong. De goed spelende Brenn de Lange kwam goed door, en plaatste de bal op Boaz Smits die binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. De prima leidende scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Leroy Knol werkte feilloos binnen. Boaz Smits maakte er vervolgens met een onvervalste hattrick 5-1 van, en invaller Jorik Schuur had de 6-1 nog op de schoen, maar zover kwam het niet.

Resumerend: KHC heeft het prima gedaan zaterdagmiddag. Het had het in de score verloop mee tegen de stugge Friese ploeg. Een tegenstander die je beslist niet moet onderschatten en goed kan voetballen. KHC bleek uiteindelijk effectiever in het afwerken van de mogelijkheden, en trok de overwinning over de streep. Op de andere velden waren er wat verrassingen. Stadgenoot Go Ahead Kampen ging verrassend onderuit bij FC Burgum 2-1 en Olde Vesteโ€™54 de tegenstander van vorige week wist met 3-1 Flevo Boys te verslaan. Door deze uitslagen staat KHC maar zo bovenaan en deelt die met ONS Sneek dat met 8-0 uithaalde tegen het Groningse Marum.

Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd in Emmeloord. Dan is Flevo Boys de tegenstander, die met 13 punten uit 7 wedstrijden 2 punten minder heeft dan KHC. Wederom een vroege finale volgende week. Hopelijk is KHC in goede doen en kan het de koppositie waarmaken. U kunt er bij zijn, en de jongens steunen en sportief aanmoedigen!!

De wedstrijd op Sportpark Ervenbos aan de Espelerweg 80 in Emmeloord begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marouan Achammachi uit Damwoude.

Verslag: Tjibbe van Dijk