Treinverkeer Zwolle – Kampen hervat na aanrijding op spoor

Er reden zondag urenlang geen treinen tussen Zwolle en Kampen door een dodelijke aanrijding op het spoor in IJsselmuiden.

Rond 8.00 uur rukten de politie en ambulancedienst met spoed uit naar de overweg in de Bosjessteeg in IJsselmuiden. Ook de brandweer werd opgeroepen en een traumateam uit Amsterdam. Vanwege de mist kon de traumahelikopter niet vliegen, het team rukte uit per auto.

De hulp bleek echter tevergeefs. Het slachtoffer bezweek ter plekke aan het letsel. Een forensisch arts deed samen met de forensische opsporing verder onderzoek naar de oorzaak van het spoorwegongeval.

Treinvervoerder Keolis-Blauwnet zette bussen in op het traject, deze maakten een tussenstop bij station Zwolle-Stadshagen. Het treinverkeer werdt tegen 11.30 uur weer hervat.