Opnieuw strijkt recherche neer bij woning Maas van den Heuvel

De forensische recherche is maandag begonnen met een aanvullend onderzoek in de woning van Maas van den Heuvel aan de Buiten Nieuwstraat. Vorige maand kamden forensisch rechercheurs dagenlang de woning uit na de vondst van de overleden Kampenaar. Het aanvullende onderzoek in de woning wordt woensdag afgerond.

De prominente en geliefde Maas van den Heuvel werd op woensdag 18 oktober overleden aangetroffen in zijn woning door een schoonmaakster. De politie startte direct een groot onderzoek in en rond de woning. Een deel van de binnenstad werd hermetisch afgesloten. Drie dagen later, op zaterdag, rondde de forensische opsporing het onderzoek in de woning af. 

In de Buiten Nieuwstraat staat sinds vandaag weer een mobiele PD-unit van de politie, een vrachtwagen die door de recherche gebruikt wordt als mobiel kantoor. Ook zijn er een zwart scherm en een mobiel toilet geplaatst. De straat is ditmaal niet afgesloten. De politie doet geen uitspraken waarom er opnieuw een dagenlang onderzoek in de woning wordt uitgevoerd.

Politiewoordvoerder Simone van Dijk laat weten dat het onderzoek naar de dood van Van den Heuvel nog steeds in volle gang is. “Mensen die iets weten of eventuele camerabeelden hebben, worden dan ook verzocht om contact met ons op te nemen,” zegt Van Dijk. In de binnenstad van Kampen hangen bij veel ondernemers pamfletten met de getuigenoproep op de ramen.