Vier verdachten opgepakt in Kampen na inbraak bij veilinghuis in Zwolse binnenstad

Op de N50 bij Kampen heeft de politie dinsdag een auto met vier verdachten van een inbraak in Zwolle klemgereden. Bij Veilinghuis de Voorstraat werden een raam en een vitrine ingeslagen. De inbrekers sloegen vervolgens op de vlucht. Het is onbekend of er iets buit is gemaakt.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding binnen over een overval bij het veilinghuis in de Voorstraat. Eenmaal ter plekke bleek het om een inbraak te gaan bij het op dat moment gesloten veilinghuis. Met een hamer zouden de inbrekers de ruit en een vitrine van het veilinghuis hebben ingeslagen. Een medewerker van een nabijgelegen café sloeg alarm bij de politie. Hij zag de mannen wegrennen, maar was te laat om ze in de kraag te vatten.

De inbrekers zijn vervolgens op een scooter verder gevlucht. “In de Parkstraat kreeg een collega ze in het oog toen ze in een auto stapten,” zegt Anne Coenen, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “Hij kon doorgeven om wat voor een auto het ging en zag nog een deel van het kenteken.”

Om 14.45 uur werd Burgernet ingeschakeld, eenieder werd verzocht om uit te kijken naar een blauwe Citroën C1 waarvan het kenteken begon met L-246. Rond 15.10 uur volgde de melding dat de Burgernetactie was beëindigd omdat de gezochte auto was aangetroffen.

De vluchtauto verliet Zwolle via de Hasselterweg en de Zwolseweg. De rit ging verder over de N764 door Kampen. Agenten in Kampen-Zuid slaagden er uiteindelijk in om de auto klem te rijden op de toerit van de N50 richting Emmeloord. De vier inzittenden werden ingerekend en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tegen 15.30 uur vloog de politiehelikopter even boven de binnenstad en landde op het helidek van het Isala ziekenhuis. Volgens Coenen had het bezoek van de politiehelikopter te maken met de inbraak in de Voorstraat.

Een deel van de Voorstraat was met hekken afgezet door de gemeente. De forensische opsporing heeft onderzoek verricht in het veilinghuis, ook werd er onder geparkeerde auto’s en in vuilnisbakken gezocht. De Voorstraat is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.