Dos Kampen/Unique wint overtuigend van Joure

In de eerste thuiswedstrijd mocht Dos het opnemen tegen de ploeg uit Joure. Op papier een wedstrijd die gewonnen moest worden door Dos.

De Duckside liet meteen merken dat zij aanwezig waren en steunden Dos. In de beginfase was er echter nog niet veel te juichen voor hen. Het lukte de ploeg uit Kampen maar lastig om de korf te vinden en het ging dan ook gelijk op. Er volgde een time-out waarin trainer/coach Patrick Hage de spelers van Dos duidelijk maakte dat de spanning ervan af moest en we onszelf moesten gaan belonen.

Na ongeveer tien minuten spelen leek Dos met meer ontspanning te gaan schieten en gaf het verdedigend veel druk. De ploeg uit Joure had hier moeite mee. Ze maakten veel passfouten en kwamen tot moeilijke kansen onder hoge druk. Dos werd alleen maar scherper en er volgden negen doelpunten op rij. De ploegen gingen de rust in met een tussenstand van 15-5 in het voordeel van Dos.

Dos kwam scherp uit de kleedkamer. Met schoten van Emma en Matthijs kwam Dos op een voorsprong van 19-5. Hierna begon Joure ook weer mee te scoren. Dos maakte aanvallend een aantal verkeerde keuzes en ook verdedigend werden fouten gemaakt. Toch bleef Dos te sterk voor de ploeg uit Joure. Uiteindelijk scoorde Estelle onder het luid toezingende thuispubliek het 30e doelpunt voor Dos. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 30-14.

Volgende week speelt Dos om 20.45 in sporthal De Reeve tegen ASVD uit Dronten.