‘s-Heerenbroek veliest met 3-2 van Zeewolde

Afgelopen zaterdag verzamelden de groenhemden rond 12.30 bij De Kandelaar. Haartjes strak, klaar voor de teamfoto, die ná 4(?) jaar eindelijk weer genomen zou worden. Maar de regen was net begonnen en hield eigenlijk ook de rest van de dag niet meer op. Nou werd het dus in plaats van op de foto staan gezellig wachten in de Kandelaar. Na een wedstrijdbespreking kon de bus worden opgezocht voor de rit naar de polder.

Onze buschauffeur had de TOMTOM al lange tijd niet geüpdatet en zodoende kwamen we in het pittoreske centrum van Zeewolde voor een wegafsluiting te staan. Maar dit bleek voor onze meegereisde supporters geen hindernis, en vakkundig werden de hekken opzij (en weer netjes terug op de plaats) gezet. Na een kleine vertraging was deze hindernis dan overwonnen en kon de buschauffeur de mannen afzetten op sportpark de Horst. Het was inmiddels omstreeks 14.20, dus de mannen moesten tempo maken, 15.00 zal er immers afgetrapt worden. Maar de wedstrijd eerder op de middag was wat uitgelopen, waardoor we uiteindelijk prima op tijd bleken te zijn.

Na een doorregende warming-up, begonnen Zeewolde en ‘s-Heerenbroek rond 15.15 aan de wedstrijd. Even verderop in Harderwijk gingen ZAC en Zwart Wit inmiddels aan de thee. Zij hadden de 1e helft al achter de rug. Ook daar stond nog een brilstand op het scorebord.

De thuisploeg begon fel en scherp aan de wedstrijd en wist enkele malen dreigend te worden. ‘s-Heerenbroek was zoekende naar de organisatie en moest even zoeken hoe de Zeewoldenaren bestreden moesten worden. Na een kwartier spelen wisten de groenhemden langzamerhand meer in het spel te komen en met enkele snelle uitbraken tot de eerste speldenprikjes te komen. Maar tot echt grote kansen leidde dit niet.

Na 30 minuten hadden de ‘s-Heerenbroekers een snelle uitbraak over de rechterflank. Daan legde de bal terug op de hoek van de 16 meter, Sander gaf voor en Rob (in eerste instantie) en Jonno (vanaf de achterlijn) wisten deze bal niet in een goal om te zetten. Dit was dé mogelijkheid om op voorsprong te komen!! Maar deze hindernis werd niet overwonnen…

Het resterende kwartier ging het spel heen en weer. Zeewolde drukte veel aan, maar tot hele grote mogelijkheden kwam dit niet. Ook ‘s-Heerenbroek probeerde er nog enkele keren snel uit te komen, maar wist ook geen grote kansen meer te creëren. Zodoende werd met een gelijkspel de thee en een droog onderkomen in de kleedkamer opgezocht. Om even op te warmen en voor te bereiden op nog 45 minuten in de regen. ZAC stond inmiddels 1-2 voor op bezoek in Harderwijk. Voor Zeewolde betekende deze stand in Harderwijk dat een overwinning de 1e periodetitel zou opleveren.

Waar de thuisploeg in de 1e helft vooral gevaarlijk werd over de rechterflank verschoof dit in de 2e helft naar de linkerflank. (de zijde waar de camera hing.. wellicht dat de flankspelers van Zeewolde graag goed in beeld spelen..) Ook nu had ‘s-Heerenbroek het weer lastig met de snelle aanvallen van de Zeewoldenaren. Na bijna een uur spelen resulteerde een voorzet over de linkerflank in een ongelukkig doelpunt. In de kluts tussen de verdedigers van ‘s-Heerenbroek en een aanvaller werd de bal in de goal gewerkt. 1-0.

De groenhemden brachten Henri en Björn en beide spelers wisten met strijd voor gevaar te zorgen. Dit leidde in de 72e minuut tot de gelijkmaker. Een voorzet werd door de doelman van Zeewolde losgelaten, Bjorn had tijdens het warmlopen al gezien dat de keeper wel vaker last had van gladde handschoenen en was er nu dan ook als de kippen bij en wist de bal tegen de touwen de schieten; 1-1!

De groenen konden niet lang genieten van het gelijkspel, want na een paar minuten legde de leidsman de bal opeens op de stip. Balverlies van ‘s-Heerenbroek op rand 16 van Zeewolde leidde tot een diepe bal over de linkerflank, de aanvaller sneed naar binnen en gaf een steekpassje richting de 16, daar dook zijn collega vervolgens na licht contact gemakkelijk naar de grond. De aanvoerder van Zeewolde mocht dit buitenkansje verzilveren, al duurde dit een kleine 5 minuten voordat de bal eindelijk goed op de stip lag. Rug rechten en opnieuw beginnen dus!

‘s-Heerenbroek probeerde nog aan te zetten en drong aan op de gelijkmaker. Enkele snelle uitbraken via de ingevallen Jesper zorgden voor veel dreiging, maar de bal wilde er helaas niet in. Voor Zeewolde wilde dit wel, een aanval over links werd verlegd naar de rechterflank, die lag helemaal open, Henri kon de bal net niet voldoende raken met het hoofd waarna deze bij zijn directe tegenstander kwam, deze schoot de bal hard tegen de touwen. 3-1 en daarmee leken de punten in Zeewolde te blijven.

De groenhemden probeerden nog wel om te zoeken naar de aansluitingstreffer. Een kort genomen vrije trap die door de doelman van Zeewolde werd opgepakt, wilde Bjorn snel op goal schieten, maar de toegesnelde Zeewoldenaren gingen er met de bal van door. De vrije trap die volgde was weinig gevaarlijk. Het spel kende in het vervolg veel onderbrekingen en de lange tijd die de penalty al had genomen leidden ervoor dat de arbiter de nodige tijd bij moest tellen. De aansluitingstreffer wist Jesper uiteindelijk nog wel tegen de touwen te koppen, maar in de laatste minuten zou de gelijkmaker niet meer vallen.

‘s-Heerenbroek verliest zodoende met 3-2 in Zeewolde. Het doel/de doelman van Zeewolde bleek een te grote hindernis voor de mannen van Freddie van den Burg. De ploeg kreeg wel de nodige complimenten, voor de spelopvatting en de strijdlust. Hoewel dit natuurlijk mooi meegenomen is en dit aangeeft hoe ‘s-Heerenbroek zich toch goed lijkt te nestelen in de 3e klasse. Met 4 punten uit de wedstrijden tegen de top 3, mag er ook met trots teruggekeken worden op de gespeelde wedstrijden. Maar uiteindelijk gaat het om de keiharde punten, en die konden dit keer niet mee in de bus terug naar huis. En zo wordt het gat met het rechterrijtje weer wat kleiner. Volgende week moet er op het eigen Broekerland weer gestreden worden voor een overwinning tegen Swift, om zo de positie in het linkerrijtje te kunnen behouden. Vanuit ‘s-Heerenbroek de felicitaties voor Zeewolde met het behalen van de 1e periodetitel!

Maar dinsdag wacht eerst nog een ‘lekker toetje’, in de 2e ronde van de beker mag worden aangetreden tegen titelverdediger Berkum 1. De Zwollenaren komen uit in de 4e divisie, een paar stappen hoger dan de 3e klasse waar ‘s-Heerenbroek in aantreedt. Een leuke uitdaging voor de groene draken. Een wedstrijd waarin je kunt laten zien wat je in huis hebt en waarin je met veel ‘boeren strijd en passie’ het de Berkummers hopelijk lastig kunt maken! En wie weet… in bekercompetities zijn er altijd verrassingen….

Of ‘s-Heerenbroek kan stunten? Kom dinsdag 21 november kijken op sportpark de Vegtlust in Zwolle. 20.00 zal er worden afgetrapt. Graag zien we u dan weer langs de lijn. En anders zien we u natuurlijk graag komende zaterdag weer op sportpark het Broekerland. Waar ‘s-Heerenbroek speelt tegen Swift ‘64 en tegen de polderboys hoopt weer eens 3 punten in de tas te kunnen houden. 14.30, als vanouds, zal er worden afgetrapt.

Verslag: Sander Wennemers