In beeld: PEC Zwolle verliest in eigen huis van RKC Waalwijk

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk te winnen. De bezoekers uit Waalwijk komen zowel voor rust als in de tweede helft op voorsprong. De eerste keer slaagt PEC erin om via Davy van den Berg de schade te repareren. Dat lukt na rust helaas niet meer: 1-2

Met een vuurwerkshow kwamen de spelers van PEC Zwolle en RKC Waalwijk het veld op. PEC begon meer dan goed aan het duel en kreeg in het eerste kwartier een aantal prima kansen op de openingstreffer. Het dichtst bij een doelpunt was Younes Namli.

Hij volleyde de bal na een voorzet vanaf links recht op keeper Etienne Vaessen af, die daardoor redding kon brengen. De rebound was niet besteed aan Zico Buurmeester. Het waren de bezoekers die een voorsprong namen. Filip Stevanovic stond op de juiste plek om een voorzet binnen te werken: 0-1.  

Lang was PEC niet van slag, want de mannen van Johnny Jansen kwamen nog binnen het half uur weer langszij. Davy van den Berg kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen corner en haalde hard uit: 1-1. In de fase daarna waren de Zwollenaren de betere ploeg.

Direct na rust waren het opnieuw de Waalwijkers die de voorsprong namen. Een poging van Chris Lokesa werd van richting veranderd, waardoor keeper Jasper Schendelaar kansloos was. Die tik bleek een stuk harder aan te komen, want RKC had daarna het betere van het spel. Schendelaar voorkwam met een puike reflex de 1-3, toen RKC’er Stevanovic een vrije trap vanaf een gevaarlijke plek mocht nemen.

PEC krabbelde in het laatste kwart op en had via invaller Ody Velanas een aardige schietkans, die door Vaessen werd gekeerd. Jansen gaf Tollis Velios ditmaal een dik kwartier om wat te doen aan de achterstand. Pas in de absolute blessuretijd leverde dit nog een grote kans op, maar keeper Vaessen bleek een sta-in-de-weg.

Zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Volendam. De aftrap is om 18.45 uur.

Door: PEC Zwolle

Foto’s Hans Smit