Nederlaag voor Go-Ahead tegen Olde Veste’54

Afgelopen zaterdag verloor Go-Ahead Kampen na een leuke open wedstrijd met 4-3 in Steenwijk bij Olde Veste’54. Een ploeg met veel voetballend vermogen en kwaliteit op het middenveld en in de aanval. Gak moest door een blessure aantreden zonder topscorer Wilbert Wessels. In de 2e minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor de rood-gelen. Jarni Koorman speelde een tegenstander op de achterlijn uit, gaf voor op Luuc Knul en zijn schot werd gepakt door doelman Youri Smit. Na 13 minuten spelen een voorzet vanaf de rechterkant en Juules Kwant kon binnen schieten, 1-0.

GAK creëerde meerdere kansen, maar pogingen van Nico Veldman, Jarni Koorman en Luuc Knul werden allemaal gepakt door doelman Smit. Olde Veste’54 had ook een aantal goede mogelijkheden. De mannen uit Steenwijk kwamen er via de flanken een aantal keer met mooie combinaties en gevarieerd aanvalsspel goed doorheen, maar Tom Kisjes schoot en kopte naast. In de 42e minuut was Kisjes wel trefzeker. Hij mocht na een voorzet van rechts vrij inkoppen en daar zag de verdediging van GAK er niet goed uit. Een heel vervelend moment zo vlak voor rust. Ruststand 2-0.

De 2e helft was nog geen twee minuten begonnen en toen lag de 3-0 al in het net. De uitstekend spelende middenvelder Hessel Eikelboom kon wel heel gemakkelijk door de as van het veld dribbelen en binnen schieten. In de 50e minuut werd een doelpunt van Nick ter Horst afgekeurd wegens buitenspel en na 56 minuten spelen werd Jarni Koorman onderuit gehaald binnen de zestien meter, maar de arbiter gaf geen strafschop. In de 57e minuut was het wel raak. Nico Veldman speelde een verdediger uit en schoot de bal prachtig in de verre hoek, 3-1.

Go-Ahead Kampen vocht voor elke meter (met het inbrengen van Niek van Enk op het middenveld kwam er meer gif en balans in het elftal), het tempo ging omhoog en er volgde een prima fase voor de rood-gelen. Dat resulteerde in de 68e minuut in de 3-2. Bryan Hellendoorn kwam op snelheid door, behield het overzicht en zag Nico Veldman vrij staan. Nico krulde de bal vervolgens heel knap met zijn linkervoet in de kruising. De gelijkmaker hing hierna in de lucht, maar door onnodig balverlies op het middenveld van Rutger Koopman en een snel omschakel moment van Olde Veste’54 was het in de 77e minuut 4-2. Wederom was het spits Tom Kisjes die knap raak schoot. GAK gaf niet op en in de 86e minuut schoot Jarni Koorman de bal in de uiterste hoek, 4-3. De slotfase was ontzettend spannend. Olde Veste’54 rekte veel tijd in de hoeken van het veld en het bleef 4-3. Zo behaalde GAK wederom geen resultaat.

Aankomende zaterdag komt stadsgenoot KHC op bezoek. De ploeg van hoofdtrainer Marcel van der Steege (oud trainer GAK) is terug te vinden op de 4e plaats met 18 punten uit 9 wedstrijden en men doet het dus prima tot nu toe. De achterstand op koploper Olde Veste’54 bedraagt slechts 2 punten. Afgelopen zaterdag won KHC met 2-1 van Marum. Een achterstand in de 1e helft werd in de 2e helft omgedraaid door doelpunten van Boaz Smits en Durk van der Leest. De laatste twee uitwedstrijden tegen Flevo Boys (2-0) en ONS Sneek (3-1) werden verloren en uit bij Drachtster Boys (0-1) en Jubbega (1-2) wonnen de blauw witten. KHC heeft dit seizoen de selectie flink versterkt met goede spelers van buitenaf en heeft een ploeg die mee moet kunnen gaan doen om de bovenste plaatsen.

Verslag: Robert Hamer