Kampenion 1 handhaaft zich en eerste jeugdteam kampioen 

Jeugd 1: Jamano en Nika van der Meulen en Ismay Kaptein. Foto: Sven Kaptein.

Voor het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion was de laatste dag van de najaarscompetitie, zaterdag 25 november, een belangrijke en spannende dag. Zouden de Kamper tafeltennistoppers in de 2e divisie blijven of moeten ze een stapje terugdoen en degraderen naar de 3e divisie? Vooraf waren de spelers en supporters optimistisch. Immers, Kampenion stond vierde met vier punten voorsprong op de directe concurrent, Vos Occasions/SKF 2.

Kampenion speelde thuis tegen Disnierats 1 uit Hoorn, dat derde stond, en Vos Occasions/SKF 2 speelde thuis tegen de nummer 2, Taverbo 1. Deze laatste wedstrijd begon een uur later. Het Kamper publiek kon de tussenstand daarvan on-line volgen. De gezellige zaal van Kampenion was goed gevuld, niet alleen met de Kamper aanhang maar ook met een flink aantal supporters van de Disnierats, die zich bier en bitterballen goed lieten smaken.

Het publiek genoot van tafeltennis van hoge klasse. Prachtige rally’s oogstten veelvuldig applaus van de schare supporters uit Kampen en uit Hoorn. Ook als het punt bij de tegenpartij viel, want bij tafeltennis gaat dat zo; sportief en vriendschappelijk.

Het optimisme aan de Kamper kant werd uiteindelijk bewaarheid: Kampenion won met 7 – 6. Gert-Jan de Lange en Robin Lieftink wonnen twee partijen en Jordy ten Have en Thomas Niemeijer beiden een. De Lange en Niemeijer haalden met het afsluitende dubbelspel het winnende punt binnen. Omdat SKF verloor, bleef Kampenion vierde en handhaafde zich daarmee in de 2e divisie, een knappe prestatie voor dit jonge team. In dit team speelt ook Ton Ringenier, die was zaterdag vrij. Thomas Niemeijer vatte de middag goed samen, hij zei: “Een mooie uitslag, ik had van tevoren niet gedacht dat we zouden winnen.”

Ook bij het eerste jeugdteam was het spannend, maar anders. Het was niet de vraag óf zij kampioen zouden worden, maar wanneer. En dat gebeurde afgelopen zaterdag al. In Nunspeet wonnen Jamano en Nika van der Meulen en Ismay Kaptein met 1 – 9 van NTC Leogang 5. Met nog een wedstrijd te gaan staan zij onbereikbaar bovenaan. Felicitaties aan Jong Kampenion 1!

Heren 1: Thomas Niemeijer, Gert-Jan de Lange, Robin Lieftink en Jordy ten Have. Foto: Gerard Wessels.