McDonald’s-moorden Zwolle: Celstraf van 30 jaar geëist tegen Veysel Ü. (34)

Een gevangenisstraf van 30 jaar. Dat heeft het openbaar ministerie donderdag geëist tegen Veysel Ü. (34) uit het Gelderse Rozendaal, de man die verdacht wordt van de moorden op Ali (57) en Huseyin (62) Torunlar in het drukbezochte filiaal van McDonald’s Zwolle-Noord op 30 maart 2022.

Justitie vindt dat bewezen kan worden dat Ü. de broers met voorbedachten rade heeft doodgeschoten. “Ali en Hüseyin waren bij voorbaat al kansloos,” aldus de officier. “Dat het gebeurde op klaarlichte dag in een drukbezocht restaurant maakt het extra schokkend.”

De officier begon donderdag, op de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak, aan zijn pleidooi. Eergisteren werden de feiten uit het onderzoeksdossier behandeld en camerabeelden vertoond die in het restaurant waren gemaakt. Het OM liet al doorschemeren niets te geloven van de verklaring van Ü. dat hij in het restaurant werd bedreigd door de broers Torunlar.

Later meer.

Foto: Peter Denekamp