Groen licht voor nieuwbouw in Grafhorst: College steunt plan

Het college van burgemeester en wethouders is blij met de plannen die de eigenaar van Kerkstraat 53-55 heeft om woningen toe te voegen op dit perceel. Daarom is vandaag besloten om mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan wordt nu in procedure gebracht.

Voorheen was op dit perceel een jongveeopfokbedrijf gevestigd. Daarnaast verhuren de initiatiefnemers al jaren ligplaatsen voor (kleine) boten in de watergang aan de westzijde van het bedrijf.

Er liggen nu plannen om de verhuur van ligplaatsen uit te breiden en om in de winter stalling van boten mogelijk te maken. Door de huidige twee-onder-een-kap en de huidige stallen te slopen, ontstaat ruimte voor vijf nieuwe woningen en een nieuwe loods voor de winterstalling met daarbij een bedrijfswoning.

Wethouder Ruimtelijke ordening Jan Peter van der Sluis: “Wij zijn enthousiast over dit plan om nieuwbouw mogelijk te maken in Grafhorst. Overal is behoefte aan woonruimte, ook in Grafhorst. De initiatiefnemers maken het op deze manier mogelijk om woningen toe te voegen. Een mooie aanwinst en een meerwaarde voor Grafhorst!”